Prinsjesdag: elektrisch rijden wordt volgend jaar twee keer zo duur

Het hoge woord is eruit: elektrisch rijden wordt vanaf 2020 twee keer zo duur.

De Miljoenennota

Op dinsdag 17 september is tijdens Prinsjesdag de Miljoenennota gepresenteerd. Een belangrijk onderdeel van deze begroting is de wijziging van het bijtellingspercentage voor elektrisch rijden. De miljoenennota is hier terug te vinden.

Geen zin om dit enorme boekwerk door te nemen?

MisterGreen vat graag samen wat dit voor jou als (potentiële) elektrische bestuurder betekent. Voor leaserijders met een volledig elektrische auto stijgt de bijtelling voor privé-gebruik van 4 naar 8 procent over de eerste €45.000 cataloguswaarde. Over het meerdere bedraagt de bijtelling bij een elektrische auto in 2020 22 procent.

Maar hier blijft het niet bij: het percentage gaan de komende jaren verder omhoog. In 2026 betaalt een leaserijder met een elektrische auto het volle pond voor de bijtelling: 22 procent van de cataloguswaarde.

Nog 17 dagen garantie op levering dit jaar!

2019 is dus hét jaar om een Tesla te leasen. En daarvoor moet je snel zijn, want wij hebben jouw aanvraag vóór 4 oktober nodig om hier zeker van te zijn. Tesla garandeert levering dit jaar namelijk alleen als zij onze aanvraag voor maandag 7 oktober binnen heeft.

Je hebt dus nog maar 17 dagen! Beslis zo snel mogelijk om er zeker van te zijn dat je dit jaar nog voordelig de Tesla Model 3 kan rijden.

Bestel de Tesla Model 3 via onze online configurator:

De snelste manier om een Tesla Model 3 te bestellen! Bestel jouw Tesla Model 3 via onze online configurator.

Onze klanten over MisterGreen

"Nu we een elektrische auto leasen, zijn we veel bewuster geworden van de noodzaak om niet meer op fossiele brandstoffen te rijden. Vandaar de keuze om drie Tesla Model 3's bij MisterGreen aan te vragen."

Jeffrey Werner, Tech Bakery