Tesla Supercharger Netwerk: 1.000 locaties en 7.000 stalls

Tesla's netwerk van Superchargers heeft gisteren (3 oktober 2017) de mijlpaal van 1.000 Supercharger-laadstations wereldwijd behaald. In totaal bieden deze stations ongeveer 7.000 stalls aan. Ondanks dat het zonder twijfel het meest uitgebreide globale DC (snel)laadnetwerk is, heeft Tesla nog een lange weg te gaan om het doel van 10.000 Superchargers wereldwijd te bereiken.

Supercharger-laadstations

De mijlpaal werd bereikt met de opening van het nieuwe station in Franklin Park, in de buurt van Pittsburgh Pennsylvania (VS). Het in gebruik stellen van dit 1000e station bracht het totaal van wereldwijde Superchargers op 6.934. Het was bovendien het 226e nieuwe station dat Tesla heeft gebouwd en geopend dit jaar alleen al. Dit laat zien hoe snel Tesla haar laadnetwerk aan het uitbreiden is. Maar is het ook snel genoeg om Tesla’s ambitieuze doel van 10.000 Superchargers voor het einde van dit jaar te behalen? In onderstaande afbeelding zie je hoe Tesla het laadnetwerk over de jaren heen heeft uitgebreid.

Het doel van Tesla is echter niet om zoveel mogelijk stations te bouwen, maar om zoveel mogelijk laadpunten aan te bieden. Dit jaar heeft Tesla haar strategie aangepast en twee nieuwe type stations geïntroduceerd met significant meer laadpunten.

Op verschillende locaties worden nieuwe 'mega' stations gebouwd. Dit zijn stations met 40 tot 60 laadpunten. Ook heeft Tesla aangegeven nieuwe urban stations te gaan bouwen in dichtbevolkte steden.

Planning

Aan het begin van dit jaar had Tesla gemiddeld 6,6 Superchargers per station. Dankzij de uitbreidingen van dit jaar is dit aantal nu gestegen naar 6,9 per station. Deze stijging is beter zichtbaar in het gemiddelde aantal Superchargers per station die in dit jaar zijn gebouwd, namelijk 8,5 Superchargers per station. Dit gemiddelde zal overigens sterk toenemen, aangezien er meerdere stations worden gebouwd met 20, 40 en zelfs 60 Superchargers.

Om het doel van dit jaar nog te halen zal Tesla in ieder geval de komende maanden hetzelfde aantal stations moeten bouwen als in de eerste twee jaar toen het begon met de bouw van stations.

Dit zal lastig worden, maar het is niet onmogelijk! Volgens Tesla zijn er namelijk nog 59 stations in aanbouw en staan er nog eens 27 in de planning. Bovendien heeft Tesla met de bouw van de Supercharger 'corridor' in Australië laten zien in korte termijn stations te kunnen opleveren. Laten we afwachten of het Tesla gaat lukken in de komende 3 maanden!

Op de hoogte blijven?

Wil je het laatste nieuws over Tesla, MisterGreen of andere interessante artikelen in je mailbox ontvangen? Laat dan hier je emailadres achter.