Tesla verandert standaard kleur van zwart naar wit

Any customer can have a car painted any color that he wants so long as it is black."

Henry Ford maakte met deze beroemde quote geen grapje. De Ford Model T was alleen beschikbaar in zwart. Zodoende kon de productie veel sneller plaatsvinden en worden opgeschaald. Auto’s werden zo voor meer mensen bereikbaar...

UPDATE 16-7-2019: iets later dan verwacht is gisteravond deze aanpassing doorgevoerd. De kleur Solid Black (zwart) heeft nu een prijs van €800,-. Hierdoor is deze nu ongeveer €10,- duurder per maand in de lease dan voorheen. De kleur Pearl White Multi-Coat is nu de nieuwe standaard kleur. Eerder werd verwacht dat er mogelijk een nieuwe niet-metallic standaard kleur wit zou komen maar dat is dus niet het geval.

Let op: lees de update hierboven voor de huidige situatie. Hieronder staat oude informatie!
Elon Musk probeert hetzelfde te doen met de Tesla Model 3: elektrisch rijden voor meer mensen bereikbaar maken. Alleen in plaats van zwart wordt vanaf 1 juli wit nu de standaard kleur. Dit betekent dat vanaf 1 juli zwart niet meer ‘gratis’ is maar $1.000,- gaat kosten. Waarschijnlijk wordt dit één op één doorvertaald naar euro’s. Goed nieuws voor de liefhebbers van wit want deze is vanaf 1 juli de standaard optie. Slecht nieuws voor de liefhebbers van zwart...

De meeste mensen zijn fan van zwart aangezien dit vooralsnog de beste verkochte kleur is (zie tabel hieronder). Indien dit ook voor jou geldt, dan is het handig om zo snel mogelijk een offerte aan te vragen aangezien we wat tijd nodig hebben om jouw aanvraag en bestelling te verwerken!

Nieuwe kleur wit

Momenteel is de enige kleur wit die je kan bestellen de ‘Pearl White Multi-Coat’. Dit zal echter niet de witte kleur zijn die Tesla vanaf 1 juli als standaard gaat aanbieden. Tesla heeft aangekondigd een geheel nieuwe witte basiskleur te lanceren. De huidige ‘Pearl White Multi-Coat’ is namelijk een metallic lakkleur en kost €1.600,-. Vermoedelijk zal dit zo blijven en zal de nieuwe witte basiskleur non-metallic zijn. De huidige zwarte kleur die duurder wordt is tevens non-metallic. Het is nog niet duidelijk of deze straks metallic wordt na de prijsverhoging. Houd ons blog in de gaten.

Onze klanten over MisterGreen

"Nu we een elektrische auto leasen, zijn we veel bewuster geworden van de noodzaak om niet meer op fossiele brandstoffen te rijden. Vandaar de keuze om drie Tesla Model 3's bij MisterGreen aan te vragen."

Jeffrey Werner, Tech Bakery