Een van de weinige 4% bijtelling auto's die dit jaar nog te leveren zijn

Het valt niet meer te ontkennen. De elektrische auto is mateloos populair. Uiteraard is duurzaamheid een belangrijke drijfveer om een elektrische auto te gaan rijden. Maar misschien wel de belangrijkste reden: de aantrekkelijke bijtellingsregeling. Alleen blijkt deze regeling nu zo aantrekkelijk dat de meeste elektrische auto’s niet meer dit jaar geleverd kunnen worden. Behalve deze...lees verder.

Bijtelling elektrische auto volgend jaar omhoog

Eerder schreven we in dit artikel al dat de bijtelling voor elektrische auto’s volgend jaar omhoog gaat. Momenteel (in 2019) geldt nog een 4% lage bijtelling tot de eerste €50.000,- van de fiscale waarde van de elektrische auto. Daarboven geldt 22% bijtelling. In 2020 gaat dit echter omhoog naar 8% tot de eerste €45.000,- van de fiscale waarde en 22% voor waardes daarboven.

Run op elektrische auto’s

Omdat de bijtelling voor elektrische auto’s volgend jaar dreigt te verdubbelen is er een ware run ontstaan op elektrische auto’s zoals de Hyundai Kona en Kia eNiro. Er is echter één probleem: de Hyundai en Kia zijn voor dit jaar compleet uitverkocht en dus niet meer leverbaar (bron: Trouw). Daarom kunnen deze auto’s niet meer dit jaar op kenteken worden gezet en dus geen aanspraak meer maken op de lage 4% bijtelling. Eén van de weinige elektrische auto's die je nu nog kan bestellen EN die dit jaar nog geleverd kan worden is de Tesla Model 3. Van alle uitvoeringen is de Tesla Model 3 Standard Range Plus het meest gebaat bij de lage 4% bijtellingsregeling aangezien deze uitvoering een fiscale waarde van €47.500,- heeft (zonder opties). De andere uitvoeringen zijn duurder.

Wacht niet te lang

De Tesla Model 3 Standard Range Plus is populair. Er bestaat een grote kans dat de verwachte levertijd van dit model flink zal toenemen. Wacht dus niet te lang! Als je voor 15 september de Tesla Model 3 Standard Range Plus besteld dan zal deze hoogstwaarschijnlijk dit jaar nog geleverd worden. Voor bestellingen na deze datum is dat lastiger vast te stellen.

Onze klanten over MisterGreen

"Nu we een elektrische auto leasen, zijn we veel bewuster geworden van de noodzaak om niet meer op fossiele brandstoffen te rijden. Vandaar de keuze om drie Tesla Model 3's bij MisterGreen aan te vragen."

Jeffrey Werner, Tech Bakery