Hoe update ik mijn Tesla?

Een app updaten: het wordt op je mobiele telefoon altijd aangeraden om dit zo snel mogelijk te doen. Redenen: veiligheid, bug-fixes en simpelweg een verbetering van de vorige versie. Dit geldt ook voor Tesla: de mobiele app én de software van de auto zelf. Maar hoe update je de auto zelf?

Volg de stappen op het centrale touchscreen.

Als er een update beschikbaar is, krijg je een melding op het centrale touchscreen met een optie de update onmiddellijk te installeren of de installatie op een later tijdstip in te plannen. Moet je direct ergens heen? Houd er dan rekening mee dat de update soms wel een uur kan duren. In dit geval is het dan handiger om de update in te plannen.

Om je Tesla te updaten, moet de auto verbonden zijn met internet. Dit kan je op 4 manieren doen:

Optie 1: Premium Connectivity

Rij je een Tesla long range of performance via privé lease of zakelijk lease? Dan bevat jouw auto “premium interieur” inclusief connectiviteit. Dit houdt in dat jouw Tesla verbonden is met 4G-internet. Voor de Tesla Model S en Model X geldt dat de auto dan regelmatige automatische draadloze updates doet. Bij de Model 3 heb je sowieso WiFi nodig.
Naast het voordeel van automatische updates profiteer je met premium connectiviteit ook van satellietkaarten met live verkeersweergave, streaming muziek en media via internet in de auto en zorgeloos internetbrowser.

Optie 2: jouw draadloos internet thuis of op het werk

Kan je dicht bij je huis of kantoor parkeren en is het signaal daar sterk genoeg? Dan kan je gebruik maken van dit draadloos internet. Log in op het netwerk en je kunt aan de slag!

Optie 3: Openbaar WiFi-punt

Is het niet mogelijk om gebruik te maken van je thuis- of werk-netwerk? Dan is een openbaar WiFi-punt een optie. Ook voor een openbaar WiFi-punt geldt dat je een sterk signaal nodig hebt. Daarnaast dien je rekening te houden met de voorwaarden van het openbare WiFi-punt. Veel aanbieders willen namelijk in ruil voor gebruik van hun WiFi dat je inlogt met gegevens, bijvoorbeeld een mailadres of Facebook-account. Ook kan het zijn dat er een datalimiet is ingesteld, waardoor grote downloads niet worden toegestaan.

Tip: de aanbieder van fastfood eten met de grote M heeft geen datalimiet ingesteld. Wel is het zaak dat je dichtbij de ingang parkeert om een zo sterk mogelijk signaal te ontvangen.

Optie 4: maak een hotspot

Heb je zelf een grote databundel op je mobiel, bijvoorbeeld onbeperkt internet van KPN, Ziggo of Vodafone? Dan is het maken van een hotspot een goede optie. Het maken van een hotspot is zo gefixt op een android- (bijvoorbeeld Samsung of Huawei) of iOS-toestel (iPhone).

Onze klanten over MisterGreen

"Nu we een elektrische auto leasen, zijn we veel bewuster geworden van de noodzaak om niet meer op fossiele brandstoffen te rijden. Vandaar de keuze om drie Tesla Model 3's bij MisterGreen aan te vragen."

Jeffrey Werner, Tech Bakery