Software die zorgt voor waardestijging auto wordt duurder

Full Self Driving: MisterGreen schreef al een paar keer over de meerwaarde van deze software, die er op termijn voor gaat zorgen dat je auto meer waard wordt. En daarom vindt Tesla dat ze vanaf juli meer mogen vragen voor FSD.

FSD wordt vanaf juli duurder:

De prijsstijging kondigde Musk aan via zijn (gebruikelijke) Twitter-kanaal.

Yeah, probably July 1st

— Elon Musk (@elonmusk) April 3, 2020

Dat er meer gevraagd wordt voor FSD is ook niet vreemd. De prijs voor de Tesla-software die ervoor zorgt dat je auto onder meer kan navigeren op autopilot, van baan kan wisselen en automatisch kan inparkeren & laten voorrijden is al sinds november 2019 stabiel. En dat terwijl de software zich blijft ontwikkelen en er steeds meer nieuwe functies geïntroduceerd worden.

Wat is FSD, hoe werkt het en wat kun je ermee? Lees hier ons artikel waarin we dieper ingaan op deze software.

FSD afgelopen maanden enorm verbeterd

Toegevoegde functies van de afgelopen maanden hebben dus de kwaliteit van FSD enorm verbeterd. Dit heeft onder meer te maken met een upgrade van de chip (van HW 2.5 naar HW 3), waardoor het mogelijk is om meer software aan de auto toe te voegen. In de Verenigde Staten is het bijvoorbeeld al mogelijk om je Tesla met FSD te laten stoppen voor verkeerslichten, stopborden en kun je al gebruik maken van geavanceerde summon: je auto rijdt dan automatisch vanaf de parkeerplaats naar je toe.

En er wordt nog veel verwacht!

Volledig autonoom rijden, het is iets dat enkele jaren nog niet voor mogelijk gehouden werd. Toch is dit met de FSD-software van Tesla iets dat op de korte termijn mogelijk gaat zijn. Sterker nog: Musk geeft zelfs aan dat het voor Tesla’s nu al mogelijk is om volledig automatisch te rijden in de bebouwde kom.

FSD vanaf juli 2020 zo’n €1.000,- duurder

Uit verschillende bronnen blijkt dat de software zo’n $1000,- duurder wordt. De verwachting is dat Tesla de prijs in Europa zal verhogen met €1000,- en dat er geen wisselkoers-voordelen te behalen zijn.

Voor de beeldvorming: dit is een prijsstijging van meer dan 15%. Daarom raden we al onze lease-klanten aan om vandaag nog te upgraden naar FSD wanneer je dit nog niet hebt. Op 1 juli heb je alweer 15% extra waarde (negatieve afschrijvingen!) gecreëerd.

Interesse in FSD? Laat hieronder je gegevens achter en we nemen contact met je op!

Vraag info FSD aan

Creativiteit met cijfers: totaalbedrag FSD verdeeld over 1.825 dagen

@thirdrowtesla berekende het al creatief: stel je betaalt 5 jaar zo’n €5,- per dag voor FSD. Vervolgens rijd je dit gratis. Ervan uitgaande dat de gemiddelde levensduur van een auto in Nederland 18,4 jaar is, betekent dit dat je 13,4 jaar van deze upgrade kan genieten (of het waardevast overdraagt aan een nieuwe rijder).

Assuming your car lasts only five years, a $7,000 FSD package costs about $3.84 a day. After five years you get to keep using it for free.

Wouldn't be surprised to see Tesla start offering an Autopilot day pass for $5 - $10 a day. Would anyone here be interested in that?

— Third Row Tesla Podcast (@thirdrowtesla) April 6, 2020

Onze klanten over MisterGreen

"Nu we een elektrische auto leasen, zijn we veel bewuster geworden van de noodzaak om niet meer op fossiele brandstoffen te rijden. Vandaar de keuze om drie Tesla Model 3's bij MisterGreen aan te vragen."

Jeffrey Werner, Tech Bakery