Je bent niet ingelogd

Login om de voortgang van je voorstellen te zien.

Log hier in

Full Self Driving

Elke nieuwe Tesla kan worden uitgerust met de geavanceerde Full Self-Driving software (FSD), dat in de toekomst de auto volledig zelfrijdend maakt. Door middel van software-updates wordt de functionaliteit van het systeem in de loop van de tijd steeds beter.

Wat is Full Self Driving?

Wanneer je een Tesla least, heb je de keuze uit twee software-mogelijkheden: Autopilot of Full Self-Driving. De software van Tesla zorgt ervoor dat jouw Tesla rijdt semi-autonoom over de Nederlandse wegen. Met deze software kan je, op dit moment (later meer!), het volgende:

Navigeren met Autopilot: automatisch rijden van oprit tot afrit op de snelweg, inclusief knooppunten en het inhalen van andere voertuigen.

Auto Lane Change: automatisch van rijbaan wisselen tijdens het rijden op de snelweg.

Autopark: zowel automatisch fileparkeren als haaks parkeren.

Smart summon: je Tesla automatisch parkeren en laten voorrijden.

Herkennen van en reageren op verkeerslichten en stopborden.

Automatisch rijden op straten binnen de bebouwde kom.

Autopilot is de standaard (hardware 3.0), waarmee je auto automatisch kan sturen, accelereren en remmen voor andere voertuigen en voetgangers in dezelfde rijstrook.

Ervaar Full Self Driving voor € 45,- per maand met het meegroeimodel.

Op dit moment kost de Full Self Driving software € 7500,- inclusief btw. Maar net als de verhoging van de bijtelling in 2022, zal op termijn ook de prijs van Full Self Driving stijgen. In dit geval niet door bemoeienis van de overheid, maar vanwege marktwerking. En omdat de software op termijn steeds meer kan.

Bij MisterGreen kunnen klanten de Full Self Driving-functionaliteiten voor slechts € 45,- per maand toevoegen aan het leasecontract in een meegroeimodel. Daarmee is een nieuwe Tesla Model 3 met Full Self Driving Capability al te rijden vanaf € 629,- per maand, met een netto bijtelling vanaf € 216,- per maand. Als er nieuwe functionaliteiten worden uitgerold, verhoogt MisterGreen het leasebedrag. Zo begin je op een laag maandbedrag en groei je met de software mee. Je betaalt pas als de technologie echt toegevoegde waarde heeft.

Ontwikkelingen Full Self Driving; wat kan je Tesla binnenkort:

We refereerde er eerder al naar: wanneer jouw Tesla nu al Full Self Driving heeft, kan hij over een tijdje nóg meer. Dit zit er volgens Tesla aan te komen op korte termijn:

Geavanceerde Summon: je auto komt op de parkeerplaats automatisch naar je toe.

Full Self-Driving Beta: bijna 100% autonoom rijden binnen grenzen van de wetgeving

Bekijk een video over Full Self Driving

Voordelen Full Self Driving Capability

Veiligheid

Statistisch gezien veel minder ongelukken door FSD

Navigeren met Autopilot

Automatisch rijden op de snelweg, incl. knooppunten en het inhalen van andere voertuigen

Auto Lane Change

Automatisch van rijbaan wisselen tijdens het rijden op de snelweg

Autopark

Zowel automatisch fileparkeren als haaks parkeren

Smart summon

Je Tesla automatisch parkeren en laten voorrijden

Smart driving

Herkennen van en reageren op verkeerslichten en stopborden

Op (korte) termijn verwacht:

Volledig autonoom rijden!

Tips & Tricks

Herkennen van en reageren op verkeerslichten en stopborden: Gebruik de versnellingspook om akkoord voor verkeerslichten te geven. Als jij bij een stoplicht aankomt en de auto begint te remmen kan jij de pook volledig naar beneden drukken en akkoord geven om door te rijden. Dit kan voor een makkelijkere ervaring zorgen waarbij de auto minder abrupt reageert.

Auto Lane Change: Als de baanwissel abrupt wordt onderbroken kan dit liggen aan de maximumtijd van de manoeuvre of dat een andere auto binnen de veiligheidsmarge van je auto komt. Dit is niet iets wat Tesla wil maar door het RDW wordt bepaald als randvoorwaarde bij het uitvoeren van de manoeuvre. Wat kan helpen is om soms toch even te wachten op iets meer ruimte, dit zorgt voor een prettigere ervaring.

Smart Summon: Wat bij de Summon functie kan helpen is om de parkeermarges aan te passen in de instellingen van jouw Tesla. Door deze wat kleiner te maken kan dit helpen bij de ervaring. Het blijft wel een feit dat je in eerste instantie langzaam langs het parkeervak moet rijden zodat de Tesla het parkeervak goed kan scannen.