FSD: wat is het, hoe werkt het en wat kan je ermee?

Full Self Driving; MisterGreen heeft al een paar keer geschreven over de software die ervoor gaat zorgen dat een auto die nu gekocht wordt over een tijdje meer waard is. Maar wat is het hoe werkt het en wat kan je ermee?

Full Self Driving

Wanneer je een Tesla least, heb je de keuze uit twee software-mogelijkheden: autopilot of Full Self Driving capability. Autopilot is de standaard (hardware 3.0), waarmee je auto automatisch kan sturen, accelereren en remmen voor andere voertuigen en voetgangers in dezelfde rijstrook.

Wanneer jij de standaard ook maar standaard vindt, dan raden wij bij MisterGreen je de Full Self Driving capability aan. Met deze software kan je, op dit moment (later meer!), het volgende:

  • Navigeren met Autopilot: automatisch rijden van oprit tot afrit op de snelweg, inclusief knooppunten en het inhalen van andere voertuigen.
  • Auto Lane Change: automatisch van rijbaan wisselen tijdens het rijden op de snelweg.
  • Autopark: zowel automatisch fileparkeren als haaks parkeren.
  • Smart summon: je Tesla automatisch parkeren en laten voorrijden.

FSD wordt binnenkort duurder: nu het moment om aan te schaffen

Op dit moment (3-3-2020) kost de FSD software € 6400,- inclusief btw. Maar net als de verhoging van de bijtelling in 2020, zal op termijn ook de prijs van FSD stijgen. In dit geval niet door bemoeienis van de overheid, maar vanwege marktwerking. En omdat de software op termijn steeds meer kan.

Om deze reden raadt MisterGreen aan om de FSD software zo snel mogelijk toe te voegen als accessoire (after delivery). Het voordeel van de FSD toevoegen als accessoire is dat de software op deze manier buiten de bijtelling valt.

Interesse in deze FSD-software? Vul het formulier in en wij nemen contact met je op. Wanneer je bestelling geplaatst is, hebben wij binnen enkele minuten de software voor je toegevoegd.

Ontwikkelingen FSD; wat kan je Tesla binnenkort:

We refereerde er eerder al naar: wanneer jouw Tesla nu al FSD heeft, kan hij over een tijdje nóg meer. Dit zit er volgens Tesla aan te komen op korte termijn:

  • Herkennen van en reageren op verkeerslichten en stopborden;
  • Automatisch rijden op straten binnen de bebouwde kom;
  • Geavanceerde Summon: je auto komt op de parkeerplaats automatisch naar je toe.

Verenigde Staten v.s. Europa

Naast bovengenoemde upgrades krijgt de huidige chip (HW 2.5) een gratis update naar HW 3, welke 21 keer zo snel rekent en beelden kan verwerken. Op dit moment is deze chip capaciteit nog niet nodig in Nederland, omdat in Europa de regelgeving rondom full self driving nog niet volledig geaccepteerd is. Dit is er op het moment in de Verenigde Staten al mogelijk:

Van Tesla hebben wij vernomen dat de verwachting is dat de chip (van HW 2.5 naar HW 3.0) eind Q3 in Nederland wordt vervangen. Kosteloos, mits je de FSD-software al geïnstalleerd hebt.

Onze klanten over MisterGreen

"Nu we een elektrische auto leasen, zijn we veel bewuster geworden van de noodzaak om niet meer op fossiele brandstoffen te rijden. Vandaar de keuze om drie Tesla Model 3's bij MisterGreen aan te vragen."

Jeffrey Werner, Tech Bakery