Zo plak je het vignet voor Oostenrijk

Datum: 16 februari 2023

De komende weken stromen de wintersportgebieden weer vol. Onder andere in Oostenrijk is een vignet op de voorruit verplicht. Echter, dit moet wel juist gebeuren, anders riskeer je een boete van maar liefst €125.

Digitaal of gewoon vignet

In Oostenrijk wordt met mobiele camera’s gecontroleerd. Op deze camerabeelden is te zien hoe en waar het vignet op de voorruit is aangebracht.

Het gewone vignet plak je op de voorruit; het digitale vignet wordt online gekoppeld aan je kenteken, waardoor plakken niet meer nodig is. De prijs en de geldigheidsduur van de gewone en de digitale tolvignetten zijn hetzelfde.

  • Het gewone plak vignet is te koop bij de ANWB-winkels en via anwbvignetten.nl.
  • Het digitale vignet is te bestellen via de website van de Oostenrijkse snelwegbeheerder ASFINAG of officiële partijen als I-Vignette.com of Vignetoostenrijk.nl.

Oostenrijks vignet bevestigen

  • Breng het vignet goed zichtbaar en volgens de regels aan. Met plakband of achter een schuifje bevestigen is bijvoorbeeld niet toegestaan.
  • Bij auto's moet het vignet van binnenuit gezien linksboven of onder de achteruitkijkspiegel op de voorruit geplakt worden.
  • Op de voorruit mogen maximaal twee Oostenrijkse tolvignetten zijn aangebracht. Verwijder oude vignetten voordat een nieuw vignet bevestigd wordt.

Onbezorgd met Tesla de kou in

Rij comfortabel tijdens koude winterdagen. We hebben een aantal tips voor je op een rij gezet om jouw rijcomfort optimaal te houden of lees onze blog over laadtips voor je wintersportreis.