Eerste beelden van de allernieuwste Tesla Model Y?

Enige tijd geleden kondigde Tesla’s CEO Elon Musk aan dat op 15 maart 2019 de Tesla Model Y officieel wordt onthuld. De Tesla Model Y wordt de compacte crossover SUV van het merk. Nu is er ook een eerste onofficiële design schets van de Model Y te zien gemaakt door een fan. Bekijk deze hieronder.

Tesla Model Y: de SUV versie van de Model 3

De schetsen zijn gemaakt door grafisch ontwerper Miguel Massé. Hij heeft zijn schetsen gebaseerd op een officiële teaser van Tesla. Het zijaanzicht en de voorkant van de Model Y doen sterk denken aan de Model 3. De achterkant van de auto heeft ook een sterke gelijkenis met zijn kleinere broertje. De Model Y staat echter een stuk hoger van de grond af en heeft een iets meer agressieve houding. Uiteraard zal de Tesla Model Y ook beschikbaar worden bij MisterGreen. Klik hier om op de hoogte te blijven van exclusieve informatie. Kan je niet wachten en wil je nog dit jaar een Tesla SUV met lage bijtelling? Vraag dan direct een offerte aan voor de Tesla Model X.

Eerste onofficiële schets geeft een beeld van hoe de Tesla Model Y eruit zou kunnen zien.

Twee nieuwe ‘Gigafactories’ om aan de vraag te voldoen

Tijdens de aandeelhoudersvergadering vertelde Musk eveneens dat in het vierde kwartaal van dit jaar er meer bekend zal worden gemaakt over de productie van de Model Y. Hoogstwaarschijnlijk wordt het nieuwe model straks in één van de twee nieuwe ‘Gigafactories’ gemaakt. Eén van deze fabrieken komt te staan in Europa en de ander in China.

Welk faillissement?

Afgelopen tijd waren er regelmatig berichten over een aankomend faillissement van Tesla in de media. Het tegendeel lijkt nu bewezen. Want met het aankondigen van al deze plannen lijkt het vertrouwen in Tesla en haar CEO groter dan ooit. Tot slot nemen de productie-aantallen en leveringen van de Tesla Model 3 met elke week toe. Er zijn nog een paar vroege reserveringsnummers over in onze ‘Club van 1000’ waarmee je verzekerd bent van één van de eerste Tesla Model 3’s in Nederland.

LET OP!: De Club van 1.000 is inmiddels vol. Klik hier als je direct een vrijblijvende offerte wilt voor Tesla Model 3 lease.