Hoe zit het met de Europese wetgeving omtrent Full Self Driving?

Op dit moment is er nog geen goedkeuring om 100% autonoom te rijden op (snel)wegen in Europa. Dit kan betekenen dat de ontwikkeling van Full Self Driving voor gaat lopen op de Europese wetgeving en je dus een tijdje moet wachten voordat je de volledige functionaliteit kan gebruiken. We volgen alle ontwikkelingen op de voet en Tesla past z.s.m. functionaliteiten aan bij een wetswijziging.

Wat is het verschil tussen (Enhanced) Autopilot en Full Self Driving?

Het kan zijn dat je nu (Enhanced) Autopilot gebruikt; een optie waarmee je wel deels autonoom kan rijden. Full Self Driving is een uitbreiding van de Enhanced Autopilot en zal, in tegenstelling tot Enhanced Autopilot, verder ontwikkeld worden waardoor Tesla jouw auto blijft verbeteren en updaten.

Ik ben net akkoord gegaan met een vast bedrag per maand voor Full Self Driving, en nu?

Je kan inderdaad kiezen voor een vast bedrag van €85,- per maand of gaan voor het abonnementsmodel. Mocht je als nog voor deze aanbieding willen gaan passen we het graag voor je aan. De voordeligste keuze hangt af van de ontwikkelingen van de software en de uitrol van de semi-autonome functionaliteiten.

Kan het zijn dat het abonnement verhoogd wordt in de toekomst?

MisterGreen gelooft in de toekomst van Full Self Driving en biedt daarom nu deze upgrade onder kostprijs aan. Bij nieuwe ontwikkelingen en verbeteringen van de software gaan we gedurende de tijd je leasebedrag verhogen. Je wordt hier altijd van op de hoogte gebracht. Wil je liever Full Self Driving tegen het vaste tarief van € 85,- per maand kan je altijd hier je gegevens hier achterlaten.

Wanneer krijg ik de Full Self Driving update nadat ik akkoord ben gegaan?

Om gebruik te maken van de gunstige prijs dien je jouw bestelling voor 1 juli bij ons te plaatsen. Wij doen vervolgens een "bulk-bestelling", waardoor we de software voor dit gunstige tarief kunnen aanbieden. Binnen tien werkdagen na de bestelling krijg je bericht dat je Tesla ‘over-the-air’ is geüpdatet naar Full Self Driving.

Kan ik het abonnement stop zetten wanneer ik wil?

Nee, MisterGreen betaalt voor alle klanten in één keer het volledige bedrag aan Tesla. De upgrade is verbonden aan het voertuig, daarom is het niet de mogelijk om te ‘downgraden’. Deze upgrade geldt voor de resterende looptijd van je contract. Mocht je liever de prijs in een keer vastzetten kan dat voor € 85,- euro per maand. Deze optie kan je de eerste 12 maanden nemen bij ons.

Hoe kan MisterGreen deze optie dusdanig scherp aanbieden?

Wij bieden klanten nu deze optie onder kostprijs aan omdat MisterGreen gelooft in de toekomst van autonoom rijden. Wij willen daarom een zo groot mogelijk groep laten proeven van deze technologie. Daarbij is het voor ons voordelig om in te stappen nu de aanschaf van de software nog relatief laag is. Tot slot gaan wij ervan uit dat autonoom rijden ervoor gaat zorgen dat het aantal schades flink zal teruglopen.

Kan ik Full Self Driving ook een periode proberen?

Nee, Tesla biedt deze mogelijkheid op dit moment nog niet aan. Wij raden aan om zoveel mogelijk informatie te verzamelen op forums, blogs en videocontent op bijvoorbeeld Youtube alvorens de keuze te maken.

Gaat mijn bijtelling omhoog wanneer ik Full Self Driving op mijn Tesla neem?

Nee, de optie Full Self Driving after delivery wordt gezien als een accessoire en valt dus buiten de bijtelling. Wanneer je deze direct af fabriek koopt bij aanschaf valt hij wel binnen de fiscale waarde van de auto, dit is nu dus niet het geval.

Volgens mij heb ik al Full Self Driving op mijn Tesla.

Kijk in het menu van je Tesla onder software instellingen voor welke software pakketten er op de auto zijn geactiveerd. Je kan ook in je Tesla app kijken welke upgrades er nog beschikbaar zijn voor jouw Tesla.