Hoe duurzaam laadt jouw EV? Jedlix zorgt er met haar app voor dat jouw EV automatisch zoveel mogelijk met groene en goedkope energie wordt opgeladen. MisterGreen werkt samen met Jedlix en raadt al haar berijders aan om gebruik te maken van deze slimme, kostenbesparende én milieuvriendelijke oplossing: #EndFossilFuel!

Hoe werkt het slimme laden met Jedlix?

In Nederland wordt er met pieken gebruik gemaakt van het energienet. Een voorbeeld is het begin van de avond wanneer mensen thuis komen: de verwarming gaat aan, de elektrische kookplaat wordt aangezet en de EV wordt opgeladen. Op dat moment is het energienet "overbelast", wat slechter is voor het milieu en de energiemaatschappijen meer geld kost om kwaliteit te leveren.

Jedlix maakt het met slimme technologie mogelijk om alleen te laden op momenten dat het energienet niet overbelast is. Bij pieken op de energiemarkt stopt je EV met laden. Het resultaat: Lagere CO2 uitstoot door minder afhankelijkheid van gas-en kolencentrales. Ook betalen energiepartijen Jedlix voor het bepalen van jouw ideale laadmoment. De inkomsten die Jedlix ontvangt worden met jou als gebruiker gedeeld voor elke kWh die je Slim Laadt!

Slim Laden fluitje van een cent met Jedlix app:

Slim Laden gaat over laden op het juiste moment. Goed voor de eindgebruiker, wanneer het energietarief het laagst is of wanneer er veel duurzame energie beschikbaar is op het elektriciteitsnet. Goed voor de energiemaatschappij, wanneer hun inkoopkosten van energie laag zijn. Goed voor het nationale of lokale elektriciteitsnet, wanneer de elektrische autobatterijen helpen het net te balanceren door laden uit te stellen of energie terug te leveren.

Het klinkt misschien ingewikkeld, maar voor de eindgebruiker is het redelijk simpel en gebruiksvriendelijk dankzij de “set & forget” instellingen in de app. Een Jedlix-appgebruiker, of gebruiker van een andere OEM-app waarmee samen wordt gewerkt, geeft toestemming om zijn auto door Jedlix slim te laten laden wanneer die thuis-, bij een publiek- of semipubliek laadstation is ingeplugd. Hij kiest het model van zijn elektrische auto (EV), voert de referentiegegevens van zijn energiecontract toe, stelt de gewenste vertrektijd voor elke dag van de week, samen met het gewenste laadvermogen voor de volgende dag. Daarna beloont Jedlix hem/haar met een cash-back betaling tussen de €5 en €30 per maand, afhankelijk van de hoeveelheid ‘slimme’ energie die gedurende die periode geladen is.

Voorbeeld:
In Nederland sluiten de gebruikers die bij Jedlix zijn aangesloten gemiddeld 14 uur per dag hun auto aan op het energienet, terwijl er slechts 3 tot 4 uur nodig is om de auto tot het gewenste laadniveau te laden. Daardoor blijft er zo’n 10 uur aan flexibiliteit over om te laden op basis van signalen uit de energiemarkt in samenwerking met leveranciers zoals Eneco, Greenchoice, OM en Oxxio.

Meer weten over Jedlix?

Jedlix is een internationale clean-tech start-up en ontwikkelt 100% op software gebasseerde Direct over-the-air Slim Laden oplossingen om het laden van elektrische auto’s te optimaliseren en naadloos te integreren in het energienet. Lees hier meer ove deze vooruitstrevende start-up.

Waarom beveelt MisterGreen Jedlix aan?

Omdat je op deze manier nóg milieuvriendelijker rijdt met jouw EV. Download hier direct de app voor Android of iOS en profiteer van de financiële voordelen én help het milieu!