3,5 miljard dollar financiering aangekondigd EV markt in VS

Geschreven door: Kees Roelandschap / Tesla Expert | Datum: 16-10-2023, om 14:20 uur

Als onderdeel van de Bipartisan Infrastructure Law heeft de regering-Biden aangekondigd dat er nieuwe federale fondsen beschikbaar komen ter ondersteuning van de Amerikaanse batterijproductie-industrie. Dit pakket van $3,5 miljard vormt het tweede deel van een groot programma van meer dan $6 miljard, waarvan vorig jaar al fondsen werden toegekend aan de eerste aanvragers.

Onder het nieuwe pakket moeten de eerste conceptvoorstellen vóór 9 januari 2024 worden ingediend bij het Ministerie van Energie. Volledige aanvragen die in aanmerking moeten worden genomen in de eerste ronde, moeten uiterlijk 19 maart 2024 worden ingediend. Het Ministerie van Energie zal vier financieringsrondes voor dit initiatief uitvoeren, met een minimaal federaal bedrag van $50 miljoen en een maximum van $300 miljoen. In augustus 2024 zal het ministerie de bekendmaking doen van de aanvragen die in de eerste ronde zullen worden gefinancierd.

Waar gaat het pakket precies over?

Dit pakket richt zich specifiek op de winning en ontwikkeling van grondstoffen voor batterijen, evenals de productie en recycling van batterijen. U kunt alle specifieke vereisten lezen op de website van de Infrastructure Exchange van het Ministerie van Energie, die gedetailleerd worden beschreven in een document van 141 pagina's.

Enkele gebieden binnen de batterijtoeleveringsketen waarop deze financiering specifiek probeert aan te moedigen, zijn lithiumwinning in zowel hardrock- als pekelmijnbouwoperaties, de productie van silaangas voor batterijprecursoren, en zeldzame aardmetalen. Aan de productiekant van batterijen komen verschillende cellen en chemieën in aanmerking voor financiering, waaronder volgende generatie solid-state batterijen en hun verschillende componenten. Zowel pilot- als commerciële projecten komen in aanmerking voor financiering.

U kunt de persverklaring van het Ministerie van Energie over de financiering hier lezen.

Het standpunt van MisterGreen

Meer financiering voor binnenlandse batterijproductie is ongetwijfeld een positieve ontwikkeling. De wereldwijde batterijproductie versnelt snel, en de VS loopt nog steeds achter op leiders zoals China op dit gebied, mogelijk met een ontwikkelingsachterstand van 10 tot 20 jaar equivalent infrastructuur.

In het bijzonder kan financiering voor geavanceerde solid-state en andere experimentele chemieën de VS helpen om enig voordeel terug te winnen in dit gebied, samen met ondersteuning voor innovatieve en duurzame winningstechnieken voor materialen zoals lithium, kobalt en grafiet, die momenteel met aanzienlijke milieueffecten en soms geopolitieke gevolgen uit de aarde worden gehaald.

We kijken reikhalzend uit naar de lijst van bedrijven die volgend jaar als onderdeel van de eerste ronde worden gefinancierd.

Meer Tesla nieuws