Tesla Model 3 uitgeroepen tot beste EV van 2024

Geschreven door: Kees Roelandschap / Tesla Expert | Datum: 26-03-2024, om 11:20 uur

De Tesla Model 3 wordt bekroond tot EV van het Jaar 2024, een titel die zijn alom geprezen status verder onderstreept. Deze jaarlijkse verkiezing, genaamd EV van het Jaar, wordt georganiseerd door de Vereniging Zakelijke Rijders, in samenwerking met Eneco eMobility, LeasePlan, AD en AutoWeek.

In een competitieve strijd in diverse segmenten, blijft de Tesla Model 3 uitblinken in het hoogsegment, waarbij het tevens de algemene overwinning behaalt. Opmerkelijk genoeg blijven de winnaars van vorig jaar op het podium schitteren, een teken van hun aanhoudende prestaties en populariteit in de markt.

Gedetailleerde Beoordelingscriteria

Verscheidene criteria, variërend van actieradius tot rijeigenschappen, worden grondig geanalyseerd en gewogen door de jury, waarbij elk aspect cruciaal is in het bepalen van de winnaars.

Een Model 3 uit 2019 blijft zeer aantrekkelijk!

Ondanks dat de Model 3 binnen het hogere segment valt en op sommige vlakken veel beter is geworden, bestaat er ook een andere aantrekkelijke optie: een Model 3 occasion uit bijvoorbeeld 2019 of 2020! De prestaties doen niet of nauwelijks onder voor de vernieuwde Model 3 (Highland) en het maandelijkse leasebedrag ligt een stuk lager. Wat mij betreft doet ook een vijf jaar oude Model 3 nog steeds mee in race voor EV van het Jaar 2024.

Bekijk deze video waarin onze Tesla-expert, Kees Roelandschap, alle aspecten van de Model 3 uitlegt en de verschillen tussen het 2019- en het 2023-model, de Highland, bespreekt. Ontdek alles wat je moet weten over deze opmerkelijke auto en kies het model dat perfect aansluit bij jouw behoeften.

Lease vanaf € 540 per maand voor een occasion | Nieuwprijs: € 48.980 | Bereik van 513-678 km (WLTP)

Model 3 2019 review video

Wist je dat je een Model 3 uit 2019 qua prestatie vaak niet onderdoet voor een nieuwere variant? Op veel vlakken overtreft hij zelfs de Highland uit 2023! Daarmee is de Model 3 uit 2019 een zeer interessante optie om te leasen. Onze Tesla Expert Kees zet in deze video alle verschillen op een rij tussen beide modellen. Zo helpen we je bij het maken van de juiste keuze. Bekijk de video en bepaal welke variant voldoet aan jouw eisen.

Mijn conclusie

Het is opmerkelijk om te zien hoe de Tesla Model 3 blijft schitteren, zelfs na al die jaren op de markt. De titel van EV van het Jaar 2024 bevestigt niet alleen de voortdurende superioriteit van dit voertuig, maar onderstreept ook de consistente innovatie en kwaliteit die Tesla als geen enkel ander merk biedt. Het is een bewijs van de impact die de Model 3 heeft gehad op de elektrische automarkt en het vertrouwen dat consumenten blijven hebben in Tesla's toewijding voor het verbeteren van de rijervaring. Met voortdurende verbeteringen en een alsmaar groeiend aanbod van elektrische voertuigen, blijft Tesla een toonaangevende kracht in de automotive industrie, waarbij de Model 3 met kop en schouders boven de concurrentie uitsteekt.

Het laatste Tesla nieuws