Zelf een Tesla laadaansluiting op een Volkswagen

Geschreven door: Kees Roelandschap / Tesla Expert | Laatste update: 21-12-2023, om 17:00 uur

Volkswagen heeft zijn trots opzij gezet en biedt nu eindelijk ondersteuning voor de NACS Tesla-laadconnectoren.

In Nederland is het eenvoudig

Met een niet-Tesla voertuig kun je naar een Supercharger rijden en de kabel in je elektrische auto steken. Betaling wordt afgehandeld via de Tesla-app, en dat is het dan.

Niet in ieder land mogelijk

In de Verenigde Staten verloopt dit proces echter niet zo soepel. Met zoveel laadpalen komen er ook verschillende aansluitingen. In de VS hanteert Tesla de North American Charting Standard (NACS). Hoewel de meeste elektrische auto's in de VS nu zijn uitgerust met NACS, zijn er nog steeds merken die weigeren hieraan deel te nemen.

If you can't beat them, join them

Volkswagen en NACS De Volkswagen Groep behoorde tot de bedrijven die aanvankelijk niet geïnteresseerd waren in NACS. Uiteindelijk is het streven naar de beste functionaliteit voor elektrische auto's. Toegang tot een breder scala aan laadmogelijkheden maakt een EV immers aantrekkelijker. VAG heeft nu aangekondigd dat het in Noord-Amerika ook de NACS-standaard zal integreren.

Niet alleen Volkswagen krijgt de aansluiting

Dit betekent dat voertuigen van merken zoals Volkswagen, Audi, Porsche en Scout Motors ondersteuning zullen krijgen voor NACS. De implementatie staat gepland voor ergens in 2025. Vanaf dat moment kunnen voertuigen van de Volkswagen Groep ook gebruikmaken van Tesla Superchargers in Amerika.

Goed nieuws voor iedere EV-rijder

Dit is uiteindelijk goed nieuws voor bestuurders van elektrische voertuigen van de Volkswagen Groep. In Noord-Amerika zijn er 15.000 Superchargers beschikbaar waar ze binnenkort toegang toe zullen hebben.

Meer Tesla nieuws