Prijsverlaging Tesla: gecontroleerd spel of chaos?

Tesla’s CEO Elon Musk kondigde aan om (bijna) alle Tesla stores te sluiten. Het bedrijf zou zich alleen gaan richten op de online verkoop van haar elektrische auto’s. Hierdoor was Tesla tevens in staat om een flink aantal prijsverlagingen door te voeren voor alle modellen. Later kondigde Elon via Twitter aan om toch minder winkels te gaan sluiten waardoor de prijzen weer omhoog zullen gaan. Lees meer.

Tijdelijke prijsverlaging voor alle modellen

De prijzen van de Tesla Model S, 3 en X zijn sinds vorige week verlaagd. Vooral de prijs van de duurste uitvoering van de Tesla Model S, de Ludicrous Performance (voorheen P100D), is met meer dan €50.000,- verlaagd. De prijsverlagingen worden echter a.s. maandag weer teruggedraaid aangezien er is besloten om toch niet alle winkels te sluiten liet Musk weten met een Tweet:

Tesla car prices go up ~3% next week, except for $35k Model 3. Order online at https://t.co/46TXqRrsdr before then for current prices.

— Elon Musk (@elonmusk) 12 maart 2019

De prijzen zullen dus weer stijgen met ongeveer 3% (behalve de Tesla Model 3 Standard Range alleen die is nog niet te verkrijgen in Nederland). Musk raadt iedereen aan om voor maandag online te bestellen indien je nog wilt profiteren van deze prijsverlaging. Heb je interesse om een Tesla te leasen dan raden wij je aan om je bestelling niet later dan vrijdag te plaatsen via één van onderstaande links:

TESLA MODEL S
TESLA MODEL 3
TESLA MODEL X

Autopilot ook weer terug naar ‘normaal’

Ook de prijzen voor Autopilot die eerder werden verlaagd zullen maandag weer normaal zijn kondigde Elon Musk aan met een aantal tweets. Momenteel wordt ‘Autopilot’ nog aangeboden voor €3.200,- en de ‘Volledig zelfrijdende besturing’ voor €5.300,-. Na het weekend zullen deze prijzen vermoedelijk ook weer hoger zijn. Musk noemt het ‘back to normal’. Wat hier precies mee bedoeld wordt is nog onzeker.

Andere functies
Naast het feit dat de prijzen zijn aangepast zijn de functies die je krijgt met ‘Autopilot’ en ‘Volledig zelfrijdende besturing’ ook aangepast. Eerder bestond het ‘Autopilot’ pakket ook uit ‘Summon’ en ‘Autopark’. Deze functies krijg je nu alleen bij de ‘Volledig zelfrijdende besturing’. Met ‘Summon’ kan je de Tesla een klein stukje zachtjes laten voorrijden. Bijvoorbeeld uit een krappe garage. ‘Autopark’ laat de Tesla zelf inparkeren. Of deze twee functies maandag ook weer onder het ‘Autopilot’ pakket vallen is nog onduidelijk.

Gecontroleerd spel of chaos?

Op het eerste oog lijken dit wellicht ondoordachte handelingen van Tesla en haar CEO Elon Musk. Wij zouden echter niet gek staan te kijken als dit marketing experimenten zijn van Tesla. Mark Schreurs van MisterGreen:

“Never a dull moment bij Tesla. Het lijkt een chaos bij Tesla in verband met de recent aangekondigde prijsverlagingen en wereldwijd sluiten van haar winkels, maar het lijkt weer één groot spel van Musk.”

Zo creëert Musk bijvoorbeeld deadlines door eerst een enorme prijsverlaging aan te kondigen en vervolgens een week later weer een prijsverhoging. Wil je er nog van profiteren bestel dan snel is de boodschap. Allemaal met maar één reden: elk kwartaal een prijsverhoging doorvoeren om zo de productie aantallen te pushen. Hiermee versnellen ze de transitie naar duurzame mobiliteit (de missie van Tesla).

Met de aankondiging om wereldwijd winkels te sluiten waardoor de prijzen verlaagd konden worden heeft Musk nog iets onder de aandacht gebracht. Iedereen weet nu dat het automerken veel geld kost om 'brick-and-mortar' stores open te houden. De prijs daarvoor wordt doorberekend naar jou, de consument. Iedereen is er dus bij gebaat als de verkoop van auto's online plaatsvindt. Tesla maakt hier als eerste en enige automaker grote stappen in.

Dus waren de handelingen van Musk chaotisch of toch een gecontroleerd spel? Wij denken het laatste.