Tesla Model 3: al het nieuws van september

Wij weten het zeker: de Tesla Model 3 gaat dé auto worden van 2019. Niet alleen dé beste elektrische auto maar ook dé beste auto van 2019. Deze maand is er wederom veel nieuws verschenen rondom de Tesla Model 3 met betrekking tot de eerste levering, productieaantallen, een nieuwe sleutel en veiligheid. Wij nemen je mee langs al het belangrijkste nieuws van september in deze blogpost.

1. Tesla Model 3 heeft perfecte veiligheidsscore met 5-sterren in elke categorie

Het Amerikaanse bureau voor verkeersveiligheid, de ‘National Highway Traffic Safety Administration’ (NHTSA) heeft vorige week de Tesla Model 3 beoordeelt met 5-sterren in elke categorie. Een perfecte score. Het komt vaker voor dat een auto een ‘overall’ score heeft van 5-sterren maar bijna nooit dat een auto dit ook haalt in elke categorie. Eerder behaalde de Tesla Model S en X ook al hetzelfde resultaat. In het kort gezegd wordt elke mogelijke impact-zone van de auto gezien als een categorie. Dus de voorkant, zijkant en achterkant van de auto zijn op zichzelf staande categorieën.

2. Ook een ‘normale’ sleutel voor de Tesla Model 3

Voorheen konden Tesla Model 3 eigenaren in de VS de auto openen met een zogenaamde ‘key card’ (creditcard formaat) of met behulp van een smartphone met de Tesla app. Sommige eigenaren hebben namelijk geklaagd bij Tesla over het openen van de auto met behulp van de Tesla-app. De Bluetooth connectie bleek niet altijd optimaal te werken. Tesla heeft hierop gereageerd door ook voor de Model 3 een ‘normale’ sleutel aan te bieden zoals deze er ook is voor de Tesla Model S en X.

Niets missen over de Tesla Model 3? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Wil je nu alvast meer weten over de Tesla Model 3? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen.

3. Nieuw record aantal geproduceerde Tesla Model 3’s

Begin juli liet Tesla zien dat ze in staat is om 5.000 Tesla Model 3’s per week te produceren. Hiervoor hadden ze tijdelijk een extra productielijn opgebouwd naast de fabriek in een tent. Het voornaamste doel hiervan was om vertrouwen te wekken bij investeerders. Ondertussen neemt het productieaantal in de conventionele fabriek ook toe. Dit aantal zat twee weken geleden nog op 3.100 voertuigen per week, vorige week vloog deze omhoog naar 4.400 geproduceerde voertuigen. Dit is echter nog onder het productiedoel van 6.000 Tesla Model 3’s per week. Wel haalde Tesla een nieuw record binnen door afgelopen vrijdag op één dag 800 Model 3’s te produceren.

4. Verwachte eerste Nederlandse levering Tesla Model 3

De nieuwste uitvoering van de Tesla Model 3, de ‘Performance’ versie, verkoopt zeer goed in de VS. Dit blijkt uit data die verkregen is door Electrek. Volgens de data zijn er in de afgelopen twee weken maar liefst 1.124 Tesla Model 3 met ‘Performance’ uitvoering besteld. De duurdere uitvoeringen van de Model 3 blijken in trek te zijn. Vorige maand kwam namelijk ook al naar buiten dat de helft van alle Model 3 bestellingen de vierwiel-aangedreven ‘Dual Motor’ versie is. De verwachting is dat de eerste Nederlandse Tesla Model 3 wordt geleverd tegen het einde van het eerste kwartaal van 2019. Daarbij verwachten wij ook dat de eerste uitvoeringen die geleverd zullen worden de ‘Long Range’, ‘Dual Motors’ en ‘Performance’ zullen zijn. Deze verwachting baseren wij op het feit dat ze ook begonnen met de levering van deze uitvoeringen in de VS.

Wil jij straks als één van de eerste in Nederland rondrijden in de Tesla Model 3? Stel hem hier dan alvast samen!

Onze klanten over MisterGreen

"Nu we een elektrische auto leasen, zijn we veel bewuster geworden van de noodzaak om niet meer op fossiele brandstoffen te rijden. Vandaar de keuze om drie Tesla Model 3's bij MisterGreen aan te vragen."

Jeffrey Werner, Tech Bakery