Tesla Model 3 gespot in Nederland

De productie van de Tesla Model 3 begint in Amerika op gang te komen en de eerste leveringen hebben inmiddels plaatsgevonden. Dat Tesla met dit nieuwe model de oversteek naar Europa zal maken is al lang duidelijk, wanneer dit precies zal gebeuren blijft voorlopig nog onbekend.

Tesla Model 3 in Nederland

Verschillende berichten suggereren dat de eerste leveringen in Nederland vanaf halverwege 2018* kunnen plaatsvinden. Dit geldt voor de mensen die in 2016 een vroeg reserveringsnummer hebben vastgelegd en de Model 3 snel bij Tesla of MisterGreen bestellen. Onderstaande foto toont in ieder geval aan dat tests op de Nederlandse wegen al zijn begonnen!

*UPDATE: de verwachting is op dit moment dat de eerste leveringen van de Tesla Model 3 zullen plaatsvinden in Q1-Q2 van 2019.

Bovenstaande foto is gemaakt door een werknemer van Pantarij Chauffeursdiensten.

Aangezien het Europese hoofdkantoor van Tesla in Amsterdam is gevestigd, is het niet gek dat de Model 3 juist hier in Nederland rijdt. Daarnaast heeft Tesla een assemblagefabriek in Tilburg waar de Tesla Model S en X in elkaar worden gezet en getest voor de Europese markt. Of de assemblagefabriek voor de Model 3 ook naar Nederland komt, is nog niet bekend.

Update: 'The Tesla Model 3 Roadtrip'

Momenteel is een van de eerste Tesla Model 3 bezitters, de Amerikaanse You You Xue, bezig met een onofficiële Tesla Model 3 Roadtrip. Zijn motivatie om dit te doen komt voort uit het feit dat hij andere mensen die een Tesla Model 3 hebben besteld ook alvast kennis wilt laten maken met de auto. Eerst zou Tesla zelf ook een team van Model 3's op pad sturen om ditzelfde te doen. Dit plan heeft Tesla later echter toch ingetrokken. Vandaar dat You You zelf op pad is gegaan. Nadat hij al verschillende staten en steden in Noord-Amerika heeft aangedaan is het nu de beurt aan Europa. Natuurlijk komt hij ook langs in Nederland! Wij gaan als MisterGreen natuurlijk proberen om hem bij ons langs te laten komen. Je kan het avontuur van You You hier zelf volgen.

Vroege levering Tesla Model 3 mogelijk

Via MisterGreen is het mogelijk om de Tesla Model 3 als een van de eersten in Nederland geleverd te krijgen. Nieuwe bestellingen komen nu nog in aanmerking voor een vroeg reserveringsnummer. Heb je interesse in een Tesla Model 3 met vroeg reserveringsnummer? Neem contact op met onze Customer Support!

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen omtrent de Tesla Model 3? Laat dan hier je emailadres achter.