Alles wat je nu moet weten over de Tesla Model 3

Met het doel om elektrisch rijden voor iedereen mogelijk te maken heeft Tesla haar nieuwe auto ontwikkeld, de Tesla Model 3! Tesla heeft destijds met de Model S een auto ontworpen voor het bovenste segment in de wereld van elektrisch rijden. En nu introduceert Tesla zijn kleine broertje. De Tesla Model 3 is een eenvoudigere en meer betaalbare versie van Tesla’s Model S. Toch heeft Tesla met de Model 3 weer een combinatie van performance, luxe en veiligheid gecreëerd.

De Tesla model 3

Hoewel de Tesla Model 3 nog niet leverbaar is in Nederland, kunnen klanten al wel middels een betaling van €1.000 de auto reserveren en bestellen bij Tesla zelf, maar ook bij MisterGreen Direct. De wereldwijde voorverkopen zijn ongekend en veel hoger dan experts en Tesla zelf hadden verwacht.

''Tesla heeft in de historie van het bedrijf nog nooit dergelijke interesse gehad voor een van de modellen.''

Voor de Tesla Model 3 zullen in eerste instantie twee verschillende accu’s beschikbaar worden gesteld: de standaard 50 kWh batterij en de lange-afstand 75 kWh batterij. De standaard batterij heeft een actieradius van ongeveer 350 kilometer, waar je met de lange-afstand batterij een extra 150 kilometer kunt rijden.

De reactie van een journalist die als een van de eerste in de Model 3 heeft mogen rijden:

''The first thing that comes to mind when seeing the vehicle in person it that it is indeed a Tesla. It might be half the price of the Model S, but it does look and feel like a smaller Model S with a design refresh.''

De vijf belangrijkste features van de Model 3:

  • 350 tot 500 km bereik per laadbeurt.
  • Van 0 naar 100 km/u in minder dan 6 seconden.
  • De nieuwste Autopilot technologie.
  • Ruime zitplaatsen voor vijf personen.
  • Supersnel laden met Supercharging.

Franz von Holzhausen, de hoofddesigner van Tesla, was verantwoordelijk voor het design van de Modellen S, X en nu de 3. Toen hem werd gevraagd wat zijn favoriete 'feature' van de Model 3 is noemde hij niet de elegante lijnen of de verzonken handvatten. In plaats daarvan noemde hij de sfeer binnen de auto. De bijzondere 'open' sfeer die gecreëerd wordt door het minimalistische interieur.

''Het mooie, minimalistische interieur van de auto, laat je volledig foucussen op het rijden.''

De voordelen van een Tesla Model 3

Het kiezen voor een elektrische auto doe je (milieu) bewust. Wanneer de elektriciteit voor de auto afkomstig is van zonne- of windenergie, dan rijd je volledig uitstootvrij! Naast het feit dat een elektrische auto veel beter is voor het milieu dan een benzine- of dieselauto, zijn de verbruikskosten ook veel lager. De lage brandstofkosten van elektrisch rijden in combinatie met de subsidievoordelen resulteren in een zeer lage prijs per kilometer. Hier bespaar je uiteindelijk een hoop mee!

''Een elektrische auto als de Model 3 draagt bij aan de (duurzame) uitstraling van je bedrijf.''

Uit een onderzoek van de onafhankelijke non-profitorganisatie 'Consumer Reports' is gebleken dat de eigenaren van Tesla zeer tevreden zijn met het merk. Maar liefst 91% van de mensen die Tesla rijdt, zou opnieuw een Tesla kopen. Hiermee staat Tesla ruim bovenaan de lijst van mensen die hetzelfde merk zouden blijven rijden.

  1. Tesla (91%)
  2. Porsche (84%)
  3. Audi (77%)

Om de prijs relatief laag te houden heeft Tesla er voor gekozen het interieur 'basic' te houden. Op het dashboard vind je geen overbodige knopjes en mogelijkheden. Wil je toch meer luxe? Dan kun je de auto upgraden naar de premium uitvoering. Dit levert je onder andere een premium interieur, elektrisch verwarmde stoelen en stuurwiel, een getint glazen dak, LED mistlampen, een docking station voor twee smartphones en een upgrade van het audiosysteem op. Een uitgebreider overzicht van de standaard en premium uitvoering van de Model 3 vind je in dit artikel.

Elon Musk heeft op twitter bevestigd dat de Model 3 een Ludicrous optie
zal krijgen, net zoals de Model S en X. Ook heeft Tesla aangegeven dat
vanaf een later moment in de productie een Model 3 met
vierwielaandrijving (dubbele motor) beschikbaar zal worden.

Hoe luxe wil jij jouw Tesla Model 3? De keuze is aan jou!

Vrijwel direct nadat de Model 3 werd onthuld, kreeg Motor Trend de mogelijkheid om de auto van dichtbij te bekijken in de Gigafactory. Klik hier om deze video te bekijken!

Direct een Tesla Model 3 bestellen?

Wil je nu direct een Tesla Model 3 bestellen? Klik dan hier.

Op de hoogte blijven?

Wil je het laatste nieuws over MisterGreen of de Tesla Model 3 in je mailbox ontvangen? Geef je dan hier op.

Het laatste Tesla nieuws