Auto inleveren

Wat te doen

Je krijgt vanuit onze afdeling contractbeheer een e-mail dat je een inlever afspraak kan inplannen, maar dit kan ook via de knop in de e-mail die je hebt ontvangen. De auto wordt opgehaald waar en wanneer het jou uitkomt. Lees in de tekst hieronder wat je moet doen voordat de auto wordt opgehaald. Let op: zorg ervoor dat je persoonlijk aanwezig bent bij de overdracht.

Voor inname

Check de auto op eventuele grote en/of kleine schades

Heb je schade geconstateerd? Een kleine schade melden zoals een klein krasje is niet nodig. Een grote schade, bijvoorbeeld een deuk, wel. Klik hier om een schade te melden. Wat zijn gebruiker schades en wat niet? Je krijgt na de schouwing per e-mail het inname rapport en de bijbehorende foto’s. Mochten er schades geconstateerd worden tijdens de inname, welke nog niet bij ons bekend zijn en/of gemeld bij onze verzekeraar, dan zijn wij genoodzaakt deze herstelkosten conform het inname rapport in rekening te brengen. Via deze link kan je zelf nagaan wat acceptabele schades zijn.
Mocht je een inleverafspraak willen maken, vul dan dit formulier in

Zorg ervoor dat de auto van binnen en buiten is schoongemaakt

Zorg ervoor dat je auto op de dag van inleveren van binnen en buiten schoongemaakt is. Een vervuilde auto kan namelijk niet goed geschouwd worden. Mocht de auto niet goed schoon zijn gemaakt moet de schouwing nogmaals plaatsvinden. De kosten van het reinigen en een extra schouwing zijn € 150 exclusief btw.

Lever de auto af met een volle batterij

Zorg ervoor dat je auto een zo goed als volle batterij heeft. Onze medewerkers kunnen geen vertraging door een auto te moeten opladen permitteren, omdat andere afspraken met klanten dan uitlopen.

Zorg ervoor dat we de pincode om de auto te starten weten

Als je pin to drive aan hebt staan moeten wij deze code weten. Zonder deze pincode kunnen wij na een reset naar fabrieksinstellingen de auto niet ontgrendelen.

Verzamel alle sleutels, de kentekenkaart, accessoires en laadkabel(s)

We hebben alles nodig om de auto zo compleet mogelijk af te leveren bij een nieuwe klant. Sleutels die missen, geen kentekenkaart en overige accessoires zoals laadkabels zijn prijzig om te vervangen. Die kosten worden doorbelast.

Voor een reset naar fabrieksinstellingen uit

Tesla terugzetten naar de fabrieksinstellingen in verband met o.a. uw privacy gegevens. Via deze link vindt u een instructie over hoe de auto terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

Na inname

Controle van de auto

Jouw leaseauto wordt na binnenkomst bij ons occasion-center gecontroleerd door een schadespecialist. Hiervan wordt een rapport opgesteld welke wij zo snel mogelijk met jou delen. Wil je weten welke schades worden gezien als acceptabel en welke niet? Klik dan hier voor een overzicht.

Voor alle schades die bij inname aanwezig, maar die niet gemeld zijn, kunnen kosten doorbelast worden. Dit geldt ook voor alle bovengenoemde niet ingeleverde zaken die deel uitmaken van de leaseovereenkomst. Daarnaast vindt er nog een afrekening plaats van de meer of minder gereden kilometers.