Alles over Tesla update 2022.24.8 en 2022.28

Datum: 09-09-2022

We hoeven je niet meer te vertellen dat een Tesla beter wordt naarmate de tijd verstrijkt. Een Tesla wordt over-the-air geüpdatet, net zoals je telefoon. Je hoeft alleen maar op het gele icoontje rechts bovenin het scherm te drukken. In dit blog vertellen we welke functionaliteiten jouw Tesla erbij heeft gekregen na de laatste update 2022.24.8 en teasen we je alvast wat er komen gaat in update 2022.28.

Dit behandelen we:

  • Tesla Vision

  • Dode Hoek Camera

  • Tesla- en Driver profielen

  • Live traffic

  • Auto climate control achterbank

  • GPS

  • Bandenspanning

  • Deinstalleren games

  • Richtingaanwijzers

  • Update 2022.28

Tesla Vision

Je auto werkt nu met Tesla Vision! Deze vertrouwt op camera visie in combinatie met het neurale netwerk om bepaalde Autopilot en actieve veiligheidsfuncties te leveren. Voertuigen die Tesla Vision gebruiken hebben top-veiligheidsbeoordelingen gekregen. Met Tesla Vision is de beschikbare volgafstand in te stellen van level 2 tot en met 7 en heeft Automatisch sturen een topsnelheid van 140 km/u.

Om te zien of het voor jouw voertuig geldt kun je de release notes van de versie 2022.20 bekijken door te navigeren naar Controls > Software > Release Notes.

Dode Hoek Camera

Pas de plaatsing van je dodehoekcamera op je scherm aan door het beeld te slepen. Het beeld verschijnt op dezelfde plek als je waar knipperlicht actief is. Om in te schakelen, ga je naar Controls > Autopilot > Automatic Blind Spot Camera aan.

Profielen

Tesla profielen

Houd je Tesla instellingen en voorkeuren gesynchroniseerd in alle ondersteunde voertuigen met je Tesla account, waaronder:

- Spiegel-, zit- en stuurwiel instellingen

- Voorkeuren voor Autopilot, rij- en klimaatregeling

- Voorkeuren voor navigatie, media en gegevens

Je kunt je Tesla profiel instellen via Driver Profile settings en je profielfoto wijzigen via de Tesla Mobile app. Zo is iedere Tesla jouw eigen Tesla.

Driver profielen

Eventuele navigatie-records of favorieten worden nu opgeslagen in het actieve bestuurdersprofiel.

Live Traffic

Eventuele langzame verkeerssituaties op je route worden nu prominent getoond als deel van de routelijn op de kaart. Deze functie vereist Premium Connectiviteit.

Auto climate controller achter passagiers

Het klimaat achterin kan nu op Auto gezet worden. Tik op het klimaat icoon > Auto op het scherm achterin (nieuwe Model S en X), of op Achterin > Auto op de klimaat popup van het scherm voorin. Als de Auto stand ingeschakeld is, worden de ventilator snelheden automatisch aangepast om de gewenste temperatuur te bereiken.

GPS

Als de navigatie van de auto actief is en de kaarten bedekt zijn met een andere app, wordt de volgende actie in de routebeschrijving nu links bovenin het scherm getoond, in plaats van linksonder.

Bandenspanning

Omdat de gegevens over de bandenspanning alleen verzonden worden terwijl de wielen in beweging zijn, toont de sectie Service onder Controls nu de laatst bekende bandenspanning voor elk wiel. Bovenaan het scherm wordt ook de aanbevolen koude bandenspanning voor de voor- en achterwielen getoond.

Deinstalleren games

Je kunt nu afzonderlijke spellen deinstalleren, zodat er ruimte vrijkomt op de interne schijf van het voertuig. Behalve spellen verwijderen kun je ook de grootte van elk spel bekijken en op welke schijf ze geïnstalleerd zijn.

Richtingaanwijzers

Om extra ruimte te maken voor de dodehoekcamera zijn de richtingaanwijzers van de auto naar de bovenkant van het scherm verhuisd. Ze staan nu boven de regeneratie/versnelling streep en verschijnen tussen de versnellingsindicator en het batterij-icoon.

2022.28

De Fullscreen Theater Mode kan nu geminimaliseerd worden zodat je toegang hebt tot andere functionaliteiten zonder onderbreking van de videoweergave. Tik op de minimaliseer knop linksboven in het venster om over te schakelen naar de volledig scherm modus.

YouTube, Twitter en Podcast

Meer content lezen, zien en horen? Volg ons ook op Twitter, luister onze podcast Van Tesla naar Robovloot en bekijk meer videos op ons YouTube-kanaal.

In de video die je hier kan zien gaat onze Chief Vision Officer Florian Minderop in gesprek met @Brighter with Herbert. Onderwerpen in de video:

00:00:00 Intro

00:01:29 How it started

00:06:24 The bet we made with Elon

00:09:47 Our business model

00:25:34 MisterGreen business today

00:34:58 % of fleet with FSD

00:50:09 Robotaxi future

01:18:50 Investment Fund