Alles over de nieuwe Tesla Holiday update versie 2022.44.25.1

Datum: 27-12-2022

De jaarlijkse software update voor de feestdagen staat weer klaar om gedownload te worden op jouw Tesla! We hoeven je niet meer te vertellen dat een Tesla beter wordt naarmate de tijd verstrijkt. Een Tesla wordt over-the-air geüpdatet, net zoals je telefoon. Je hoeft alleen maar op het gele icoontje rechts bovenin het scherm te drukken. In dit blog vertellen we welke functionaliteiten jouw Tesla erbij heeft gekregen na de laatste update 2022.44.25.1.


Dit behandelen we:

Swipeable Cards

Navigation User Interface

Apple Music

Confirm Phone Call Transfer

Contact Lookup

Climate Control Fan Speed

Auto Turn Signals

Steam (Beta)

Dog Mode

Media Controls

Track mode


Swipeable Cards

Eindelijk, deze handige feature komt weer terug op jouw Tesla! Voorheen kon je in jouw Tesla links onder in het scherm wisselen tussen een drietal kaarten met snelbediening voor bijvoorbeeld energie of bandenspanning. Met deze kaarten kun je nu switchen tussen de nieuwe media controls, de kilometerteller/trip-meter en je bandenspanning.


Navigation User Interface

Tesla heeft sommige delen van de user interface van de navigatie aangepast en verbeterd om meer informatie over aankomende afslagen en richtingen te geven aan de bestuurder, erg handig!

Voorheen was er een module bovenaan het scherm die je volgende afslag, je verwachte aankomsttijd, de naam of het adres van je bestemming en het batterijniveau bij aankomst weergaf. Het bevatte ook knoppen om de navigatie te annuleren, Navigeren met Autopilot aan te zetten en een 'meer'-knop.

Met deze update splitst Tesla deze UI in twee stukken. De eerste blijft bovenaan het scherm en bevat essentiële informatie over je route, zoals bijvoorbeeld je volgende afslag.

De rest van de informatie wordt verplaatst naar de onderkant van het scherm. Dit omvat de reistijd, details over de bestemming en opties om je navigatie te wijzigen of te annuleren.

Apple Music

Stream meer dan 100 miljoen nummers en 30.000 afspeellijsten zonder reclames. Luister naar je hele bibliotheek, ontdek meer muziek en stem af op live radiozenders. Om toegang te krijgen tot Apple Music tik je op het Apple Music-logo in de Application Launcher. scan de QR-code met je mobiele apparaat en log in met je Apple ID.

Opmerking: een Premium Connectivity-abonnement is vereist om Apple Music via een mobiele verbinding te streamen.

Confirm Phone Call Transfer

Actieve telefoongesprekken vanaf een mobiel apparaat die via Bluetooth met het voertuig is verbonden, vragen nu om bevestiging voordat de audio naar het voertuig wordt doorgestuurd.

Contact Lookup

Zoeken in contactenlijst van een aangesloten Bluetooth-apparaat. Tik hiervoor op het pictogram Starttoepassingen > Telefoon > Contacten > Zoeken.

Climate Control Fan Speed

Pas de snelheid van de ventilators aan terwijl u in AUTO-klimaat blijft, door te kiezen tussen "LO", "MED" en "HI" in de selector voor ventilatorintensiteit op het pop-upvenster van de klimaatregeling.

Auto Turn Signals

Richtingaanwijzers doe je normaal helemaal aan of je kunt zachtjes de hendel tikken zodat de richtingaanwijzer drie keer knippert. Met deze update gaan de richtingaanwijzers uit als de Lane Change voltooid is, ook geldt dit natuurlijk voor kruispunten maar die functionaliteit bestond al.

Tik op Bediening > Verlichting > Automatische richtingaanwijzers.

Steam (Beta)

Voor de lucky few met een Model S of X uit 2022..

Toegang tot de Steam-winkel direct vanuit je Tesla. Koop en speel meeslepende games die zijn geverifieerd op Steam Deck. Met Steam's cloud synchronisatie, hervat je je spel vanaf je Tesla of een ander Steam-apparaat. Om toegang te krijgen tot Steam, tik je op de Application Launcher > Arcade.

Opmerking: Deze functie is alleen beschikbaar op Model S & X (jaar 2022+) met 16GB DDR-geheugen en vereist Premium Connectivity.

Dog Modus (binnencamera)

Bekijk de binnencamera vanuit de mobiele app terwijl de Hondenmodus of de Sentry Mode ingeschakeld is. Om Live Camera in te schakelen, tikt u op Bediening > Veiligheid > Live Camera bekijken via Mobiele App.

Opmerking: Deze functie vereist Mobiele App versie 4.15.0+ en Premium Connectiviteit.

Media Controls

De mediaknoppen bevinden zich dichter bij de bestuurder voor makkelijke en snelle toegang. Veeg omhoog voor toegang tot 'Recents & Favorites' en 'Sources'. Veeg naar links of rechts voor toegang tot informatie over ritten en bandenspanning.

Track Mode

Track Mode maakt Tesla's prestatiegerichte stabiliteitscontrole en aandrijflijn-instellingen mogelijk die zijn geoptimaliseerd voor rijden op een circuit, en is ontworpen om te worden gebruikt op afgesloten circuits en high performance banden. Met Track Mode kunt u:

  • aangepaste instellingsprofielen voor de circuitmodus aanmaken en uw circuitdag-gegevens registreren.
  • de status van de elektromotoren, batterij, remmen en banden in real time aflezen.
  • de G-meter (een real-time versnellingsmeter) bekijken die wordt weergegeven in het kaartgedeelte van het touchscreen. Om de Track Mode voor je huidige rit in te schakelen, schakel je naar Parkeerstand (P-Modus) en tik je vervolgens op Bediening > Sturen & Pedalen > Track Mode.