De overheid investeert 30 miljoen euro in laadpalen

De Overheid trekt samen met lokale regio’s de portemonnee en investeert 30 miljoen euro om een landelijk laadnetwerk te realiseren van 1,7 miljoen oplaadpunten door heel het land. Dit is nodig, omdat de groei en verkoop van EV’s toeneemt.

30 miljoen euro

Het kabinet neemt 50%, 15 miljoen euro, voor haar rekening. De provincies en gemeenten leggen de andere helft op tafel. Dit is onvoldoende om de totale kosten te dekken, maar dat is ook niet de bedoeling. Een groot deel van de kosten wordt namelijk betaald door aanbieders van laadpalen. Zo heeft Fastned op 1 juli het snellaadbedrijf van ons overgenomen. Het doel is om volgend jaar dagelijks 213 nieuwe laadpalen te installeren, vanaf 2025 moet dit oplopen naar 550 dagelijkse installaties.

Range anxiety

Het doel is om in 2030 1,9 miljoen elektrische auto’s rond te hebben rijden in Nederland. En dat betekent dat er een nieuwe behoefte ontstaat om range anxiety te voorkomen. Range anxiety is de angst dat een voertuig onvoldoende bereik heeft om zijn bestemming te bereiken en daardoor de inzittenden van het voertuig stranden. Door 1,7 miljoen laadpunten te bouwen in Nederland wordt er voldaan aan de laadbehoefte die ontstaat in de toekomst. De voornaamste reden van de bouw is om te voldoen aan het doel uit het Klimaatakkoord van milieuvriendelijk verkeer.

Supermarkten en Horeca

De nieuwe laadpunten worden op plekken gezet zoals woonwijken en bedrijventerreinen, maar er is ook een plan voor zogenaamde ‘laadpleinen’. Deze laadpleinen zijn in de toekomst te vinden op huidige parkeerplaatsen bij supermarkten en horecagelegenheden. Zo krijgen we telkens meer laadpalen in Nederland.

Interesse in een elektrische auto? MisterGreen is expert in electric lease. Zie ons aanbod.

De voordelen van zakelijk leasen bij MisterGreen Electric Lease

Full Operational Lease

24 tot 60 maanden full operational lease contract zonder verrassingen. Direct en eenvoudig geregeld.

Service

All-risk verzekering voor zowel bestuurder als inzittenden en pechhulp in binnen- en buitenland, met gratis vervangend vervoer in Nederland.

Uit voorraad leverbaar

Wij garanderen levering in 2022, iets wat niet veel Tesla aanbieders (en Tesla zelf) kunnen. Jij wil wat, wij hebben wat!

Opladen

Voordelig snelladen via Fastned en, als je Tesla rijdt, het Supercharger netwerk van Tesla.

Alles online regelen

Stel online je eigen auto en contract samen. Duurzaam rijden.

Duurzaam rijden

Versnel de transitie naar een groen en duurzaam Nederland.

Onze klanten over MisterGreen

"Nu we een elektrische auto leasen, zijn we veel bewuster geworden van de noodzaak om niet meer op fossiele brandstoffen te rijden. Vandaar de keuze om drie Tesla Model 3's bij MisterGreen aan te vragen."

Jeffrey Werner, Tech Bakery