Een ongeluk zit in een (klein)verdomhoekje

Datum: 16-06-2020

"Ongeluk met een Volkswagen Golf veroorzaakt file." Zo wordt het nooit gedeeld door de media, want dit soort auto's maken dagelijks brokken. Tesla’s daarentegen…

Tesla ongelukken groots in het nieuws

Per jaar gebeuren er veel ongelukken met auto’s en alleen de grote ongelukken met benzine- of dieselauto’s worden behandeld in het nieuws. Als een bestuurder in een Tesla een ongeluk krijgt, dan wordt het groots opgepakt door verschillende nieuwsbronnen. Dit vinden wij natuurlijk onterecht, omdat MisterGreen alleen de meest veilige en geavanceerde auto’s in het wagenpark heeft. Waarom worden ongelukken met de meest populaire elektrische auto van 2019 vaker in het nieuws gedeeld dan ongelukken met non-elektrische auto’s?

‘Tesla heeft ongeluk met vrachtwagen in Taiwan’

Misschien heb je het al voorbij zien komen, maar begin juni crashte in Taiwan een Model 3 met een vrachtwagen die gekanteld lag op de snelweg. Hieronder zie je de YouTube video met het ongeluk. Wees gerust, het zijn geen nare beelden en de bestuurder is ongedeerd.

De Tesla reed op autopilot, wat betekent dat de bestuurder minder fysieke handeling hoeft te doen om te rijden. Dat neemt niet weg dat de bestuurder altijd moet opletten op het verkeer. Waarschijnlijk is dit niet het geval geweest. Het weer was helder, waardoor de Tesla de omgeving goed kon analyseren en gelukkig is er niemand gewond geraakt. We kwamen dit artikel tegen op verschillende grote nieuwssites zoals Forbes, Nieuwsblad en Autobild.

Ongelukken: Tesla VS. normale auto’s

Wij denken dat ongelukken met Tesla’s vaker in het nieuws behandeld worden, omdat Tesla zelf beweert dat het de meest veilige auto’s zijn (en we hebben er zelf ook eerder over geschreven in dit blog) en daarmee misschien wel alle sensatiezoekers, clickbait waardige titels en ‘nieuwsduivels’ over zich heen roept. Maar we kunnen duidelijk zijn; Tesla's zijn de meest veilige auto's op dit moment. Dat blijkt ook uit dit rapport. Op plek 1, 2 en 3 van meest veilige auto’s staan de Tesla Model 3, Tesla Model S en Tesla Model X. Kijk maar naar onderstaande afbeelding.

En als we het Impact Report van 2019 erbij pakken dan komen we onderstaande data tegen. Het aantal ongelukken per 1.6 miljoen kilometer ligt bij Tesla’s veel lager dan het gemiddeld.

Hoe het ook met Tesla-nieuws kan …

Ondanks de vaak negatieve berichten door nieuwsjagers kan het ook anders. Muzikant Zedd, goed voor 18,5 miljoen streams op Spotify iedere maand, deelde deze tweet:

Hij bedankt de Autopilot-functie op zijn knieën want Would have prob been dead without it”.

Nieuwswaardig; entertainment vs. kennis

Wie verzendt moet ook kunnen ontvangen, want Elon Musk is een nogal excentriek persoon met een bepaalde social media strategie. Hij deelt graag artikelen die zijn gelijk laten zien of andermans ongelijk. En wie zich clownesk gedraagt kan verwachten dat je in de gaten gehouden wordt. Helemaal als je tegen de gevestigde fossiele wereld aanschopt waar héééél veel mensen nog veel geld verdienen!

Zo reageerde Elon Musk met ‘lol’ op de mijlpaal dat de beurskoers van Tesla de € 1000 heeft gepasseerd.

Misschien zorgt zijn social media strategie voor de grote aandacht op de negatieve gebeurtenissen rondom het merk. Zeker weten doen we het nooit, maar wat we wel zeker weten is dat Tesla alle verwachtingen overtreft en de negatieve berichten altijd kan ombuigen naar iets positiefs, omdat ze dat met data kunnen onderbouwen. Who touches Tesla? Nobody!

Wat maakt Tesla de meest veilige auto? Software!

Tesla loopt mijlenver voor op de concurrentie met de ontwikkeling van de zelfrijdende software. Zo heeft iedere Tesla standaard autopilot en kan je, momenteel zeer gunstig, upgraden naar het nog veiligere Full Self Driving. Bestelde je deze upgrade voor 1 juli 2020 dan was dit €1.000,- voordeliger. Extra bijkomende voordeel: alle toekomstige ontwikkelingen worden later gewoon toegevoegd aan je software, waardoor je met een beetje geluk om zeer korte termijn een auto hebt die volledig autonoom kan rijden! Bij MisterGreen voeg je Full Self Driving gemakkelijk toe als accessoire, waardoor je hier geen bijtelling over hoeft te betalen. Klik hier voor meer informatie over FSD.

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven van Tesla, informatie over elektrische rijden en de veiligheid hiervan? Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.