Elektrisch vliegen naar je vakantie

Elektrisch vliegen naar je vakantie zal over twee jaar al mogelijk zijn. MisterGreen start met de lease van elektrische vliegtuigen. Twee jaar geleden presenteerde de Duitse elektrische vliegtuigbouwer start-up ePlane het volledig elektrische vliegtuig: ePlane-One. In de ePlane-One passen zo’n 50 personen. MisterGreen begint met een vloot van drie elektrische vliegtuigen. Over twee jaar beginnen de eerste vluchten naar Londen, Parijs en Berlijn.

Mark Schreurs van MisterGreen Electric Lease:

“We gaan onze elektrische vliegtuigen in deze eerste fase van 5 jaar verleasen aan enkele Europese luchtvaartmaatschappijen en alleen voor vluchten binnen Europa met minder dan 50 passagiers per vlucht. Welke luchtvaartmaatschappijen dit zijn, wordt maandag bekend gemaakt.”

Minder vervuiling

Net zoals het geval is bij elektrische auto’s zijn ook elektrische vliegtuigen goedkoper per kilometer. Een elektromotor heeft minder onderdelen dan een brandstofmotor waardoor deze minder onderhoud nodig heeft. Het onderhoud is tevens goedkoper. Daarnaast is elektriciteit goedkoper dan kerosine en gaat het vliegtuig langer mee dan vliegtuigen met een verbrandingsmotor.

MisterGreen heeft in Nederland 10 jaar ervaring met de lease van elektrische auto’s en is naast de vestiging in Amsterdam, ook internationaal vestigingen aan het openen. Inmiddels omvat de vloot zo’n 4.500 (09-09-2022) elektrische auto’s, voornamelijk Tesla’s. Nu vindt co-founder Mark Schreurs dat het tijd is voor elektrische vliegtuigen. De grootste drijfveer voor MisterGreen om deze stap te nemen is de impact op het milieu. Vliegtuigen zijn immers nog steeds één van de grootste vervuilers. Een grote stap die bijdraagt aan het voltooien van MisterGreen haar missie: MisterGreen rust niet tot het gebruik van fossiele brandstoffen voor mobiliteit de wereld uit is!