Fastned heeft het snellaadbedrijf van MisterGreen overgenomen

Met deze overname heeft Fastned rechten verkregen om snellaadstations te exploiteren op 16 drukbezochte verzorgingsplaatsen langs onder andere de rijkswegen A1, A2, A4, A12 en A27. De locaties die veelal zijn gelegen in de Randstad vormen een goede aanvulling op het netwerk van Fastned. Fastned is voornemens om op deze locaties grote snellaadstations te bouwen. Dit is van belang gezien het groeiend aantal volledig elektrische auto’s in Nederland.

"Voor de overname van ons netwerk hebben we met meerdere partijen gesproken. De gesprekken met Fastned voelden vanaf het eerste moment goed en we zijn blij dat we op deze wijze onze krachten bundelen. Fastned heeft een ambitieus team en een serieus plan voor een Europees netwerk van snellaadstations. Dat is goed voor elektrische rijders, waaronder ook de 4.500 (09-09-2022) Tesla rijders van MisterGreen Lease.”

Mark Schreurs, mede-oprichter MisterGreen

“Ik ben blij dat MisterGreen haar netwerk van 16 locaties heeft ingebracht in ruil voor een belang in Fastned. Bij de locaties zitten enkele van de drukst bezochte verzorgingsplaatsen in Nederland. Door deze uitbreiding kunnen we elektrische rijders nog meer vrijheid geven. Graag heet ik de oprichters van MisterGreen welkom als certificaathouder bij Fastned.”

Michiel Langezaal, CEO Fastned

Details van de overeenkomst
Fastned heeft per 1 juli 2020 100% van de aandelen in The Fast Charging Network B.V. overgenomen van Mistergreen voor 1,98 miljoen euro. De overnameprijs is voldaan door uitgifte van 165.000 nieuwe certificaten van aandelen Fastned (vertegenwoordigende 1,1% van het totaal aantal uitstaande certificaten van aandelen Fastned). Over een jaar (op 1 juli 2021) volgt een definitieve afrekening van de overnameprijs op basis van de gemiddelde slotkoers van de certificaten van aandelen Fastned aan Euronext gedurende een periode van 40 handelsdagen voorafgaand aan 1 juli 2021. Voor de certificaten van aandelen is met de verkoper een lock-up periode van één jaar overeengekomen, met slechts beperkte mogelijkheid om certificaten van aandelen te verkopen.

bron: Fastned

Laatste nieuwsberichten