De Tesla Model 3 rijdt sinds 2019 op de Nederlandse wegen. Dat is nog niet zo lang geleden, maar volgens Tesla is het tijd voor een 'refresh'. De autofabrikant lanceerde vorige maand de nieuwe Model 3 facelift met flink wat vernieuwingen. Ze hebben niet alleen optische verbeteringen aangebracht, ook is de Model 3 een stukje sneller en kan je er net wat langer mee rijden. Daar lees je meer over in dit blog. Een van onze klanten, die als eerste in Nederland de refresh rijdt, kwam zijn auto even showen! Je ziet en leest hieronder wat er nieuw is.

Chrome delete

Waar bij de oude Model 3 de accenten zoals handvatten en camera's aan de zijkant met chroom bedekt waren zijn deze nu matzwart geworden. Het chrome van de accenten is dus 'deletet'. Op de foto zie je boven het voorwiel de zwarte behuizing van de camera, de zwarte handvatten en de zwarte rand onder de zijspiegel. Erg stoer!

Aerowheels

De standaard 18” Aerowheels, die ervoor zorgen dat je geen actieradius-verlies lijdt, hebben een nieuw ontwerp en zijn daardoor nóg efficiënter. Ze hebben een iets meer 'rotor-achtige' uitstraling. De velgen zien er wat strakker uit en ook de 19 inch sportvelgen hebben een opknapbeurt gekregen.

Stuur en middenconsole

De middenconsole heeft ook een upgrade gekregen en zorgt voor een wat klassiekere middenconsole uitstraling. De middenconsole is nu iets verhoogd en is, in vergelijking met de vorige middenconsole van de Model 3, niet langer de krasgevoelige vingerafdruk magneet.. De toevoeging van een met alcantara beklede wireless charger maakt het geheel af. Het stuur schijnt nu verwarmd te zijn, maar we hebben het helaas nog niet kunnen testen.

Scrollwheels

De bedieningswielen aan het stuur hebben een redesign gehad en hebben nu meer structuur en een chromen rand met reliëf.

Elektrische achterklep

De achterklep is nu elektrisch en gaat automatisch omhoog als je de knop indrukt op de bekende plek, via de app of via het scherm. Om de achterklep weer dicht te doen druk je nu op de knop waar je die ook bij andere bekende automerken vindt (zie foto). De elektrische achterklep is een optie die zeer welkom is en stiekem ook hoort bij een auto van dit kaliber.

Nieuw rubbers kofferbak

De eerste editie Model 3 had een klein probleempje, namelijk dat er wel eens regen of water druipt in de achterbak als de achterklep geopend werd, door middel van een geperforeerde rubber strip is dat verholpen. Geen natte plekken meer!

Nieuwe structuur zijruiten en rubbers

De nieuwe ruiten zijn dikker omdat er een akoestische laag tussen de twee ruiten hebben is geplaatst. Gelamineerd glas noemen ze dat. En dat is prettig, want dat betekent dat de ruiten veiliger zijn en beter geluid van buitenaf dempen. Ook zijn de rubbers in de deuren vervangen voor dikkere rubbers. Nu kan je in alle stilte (autonoom) cruisen over de wegen.

USB-C ingang

We zien dat USB-C de nieuwe standaard is. owel Apple als andere grote merken gebruiken het in hun apparatuur. In de Model 3 kan je nu gemakkelijk jouw telefoon nog sneller opladen d.m.v. de USB-C ingangen voor de passagiers op de achterbank. Ontzettend handig!

Een stoere neus

Ligt het aan ons, of lijkt het vooraanzicht van de Model 3 stoerder? Met de zwarte accenten in de bumper en misschien iets anders vormgegeven neus lijkt de Model 3 iets bozer te kijken. Liefde maakt blind, dus met zekerheid kunnen we het niet zeggen. We schreven al eerder over de de facelift van de Model 3.

De voordelen van zakelijk leasen bij MisterGreen Electric Lease

Full Operational Lease

24 tot 60 maanden full operational lease contract zonder verrassingen. Direct en eenvoudig geregeld.

Service

All-risk verzekering voor zowel bestuurder als inzittenden en pechhulp in binnen- en buitenland, met gratis vervangend vervoer in Nederland.

Uit voorraad leverbaar

Wij garanderen levering in 2022, iets wat niet veel Tesla aanbieders (en Tesla zelf) kunnen. Jij wil wat, wij hebben wat!

Opladen

Voordelig snelladen via Fastned en, als je Tesla rijdt, het Supercharger netwerk van Tesla.

Alles online regelen

Stel online je eigen auto en contract samen. Duurzaam rijden.

Duurzaam rijden

Versnel de transitie naar een groen en duurzaam Nederland.