Laadtips voor tijdens de voorjaarsvakantie

Datum: 20 februari 2023

Ga je dit jaar op skivakantie met de Tesla? Wij geven tips om goed beslagen ten ijs te komen en relaxed zonder lege batterij op je eindbestemming aan te komen.

Laadmogelijkheden Duitsland

Duitsland en Oostenrijk hebben een prima laadinfrastructuur. Je vindt veel snelladers en laadplekken langs de snelweg en op straat, met name in de grote steden. Als je naar wat meer afgelegen skigebieden gaat is het verstandig om voorafgaand aan je reis even te checken waar er laadmogelijkheden zijn.

Er zijn legio apps die je kunt downloaden. Niet alle apps zijn actueel, dus het is aan te raden meerdere apps te downloaden. We zetten er een aantal onder elkaar:

Chargemap

Plugsurfing

Shell Recharge

Eerst thuis checken? Ga naar https://www.tesla.com/trips en vul je route in.

Topdrukte

Volgens KPMG rijden komende vakantieperiode tussen de 8000 en 10.000 elektrische voertuigen vanuit Nederland naar Oostenrijk. Zwarte zaterdag valt op 25 februari.

„Uit ons onderzoek blijkt dat 90 procent van de reizigers wil vertrekken tussen 05.00 en 08.00 uur ’s ochtends. Dat betekent dat beide verkeersstromen elkaar rond Frankfurt gaat tegenkomen”, aldus De Groen.

Slim laden

Hieronder een aantal tips voor slim laden onderweg.

1. Omzeil de drukke laadpunten.

Zeker tijdens de schoolvakanties kan het druk zijn bij de laadpalen. Maak de afweging waar je het beste kunt laden. Via https://www.oplaadpunten.nl/ zie je wat het laadvermogen is van laadpalen op jouw route. Omrijden lijkt in eerste instantie niet de beste keuze, maar de afweging van 30 minuten omrijden, tegen 30 minuten wachten voor een snellader is wellicht snel gemaakt...

2. Eerste laadmoment

Bedenk van tevoren over hoeveel kilometer je eerste laadmoment is. Mogelijk is het, vanwege de drukte bij de laadpalen, aan te raden om niet met een volle batterij weg te rijden of eerder/ later te laden.

3. Extra laadkabel

Neem voor de zekerheid de extra (lange) laadkabel mee, die in een regulier stopcontact kan. Zo ben je 24/7 verzekerd van stroom.