Meest gestelde vragen over de Model 3

Onze sales-toppers Coen en Kees hebben dagelijks veel klantcontact en zijn een soort EV-orakels, omdat ze op alle vragen een passend antwoord hebben en advies kunnen geven. De hoogste tijd om erachter te komen wat de meest gestelde vragen zijn over de Tesla Model 3.

Wat is de levertijd van een Tesla Model 3?

De laatst gelanceerde auto van de autofabrikant uit Amerika is een van de meest populaire leaseauto’s van dit moment in Nederland. De gigafactory, zo heten de Tesla-fabrieken, in Berlijn is nog niet in gebruik, daarom komen Tesla’s vandaag de dag nog uit de Verenigde Staten met de boot richting ons land. Dat betekent dat de levertijd van een Model 3 twee à drie maanden is. Wil je niet wachten? Dan kan MisterGreen ook een voorraadmodel voor jou inkopen. Deze modellen zijn binnen een week na bestellingen klaar voor gebruik.

Welke bijtelling geldt er?

In Nederland heb je 8% of 22% bijtelling. Voor volledig elektrische auto’s geldt er een percentage van 8% tot € 45.000,-. Dat betekent dat je bij de Model 3 8% bijtelling betaalt over de eerste € 45.000,- en 22% over het restbedrag. Bestel dus op tijd je Model 3 want in 2021 wordt de bijtelling 12%.

Heeft de Tesla Model 3 Full Self Driving?

Elke nieuwe Tesla heeft de juiste hardware voor Full Self Driving, ook de Model 3 dus. Bij MisterGreen kan je het semi-autonoom rijden ervaren voor € 30,- per maand met het Full Self Driving meegroeimodel. Zo betaal je wat de software op dit moment waard is en als de software groeit in functionaliteiten, groeit je maandbedrag mee.

Hoeveel onderhoud heeft een Model 3 nodig?

Anders dan bij auto's die op brandstof rijden, hebben Tesla's niet de gebruikelijke olieverversing, vervanging van brandstoffilters of bougies, of emissiecontroles nodig. Omdat het elektrische auto's zijn, is zelfs het vervangen van remblokken zeldzaam dankzij regeneratief remmen. Over het algemeen geldt: om de twee jaar even de auto volledig laten nakijken, want in tegenstelling tot een verbrandingsmotor heeft een een Tesla veel minder bewegende onderdelen.

Wat is het bereik van een Tesla Standard Range, Longe Range en Performance?

Dat kan je gemakkelijk in onze configurator zien. Je hebt drie verschillende variaties namelijk: Standard Range, Long Range en Performance. Met de Standard Range heb je een actieradius van 409 kilometer (WLTP), met de Long Range is dat 560 kilometer (WLTP) en met de Tesla Model 3 Performance 530 kilometer (WLTP).

Heb ik een laadpaal nodig?

In principe kan je een elektrische auto opladen via het stopcontact, echter is dit in sommige gevallen onveilig omdat de stekker erg heet kan worden en het duurt lang (lees: 20 uur) voordat je auto volledig is opgeladen. Een laadpaal thuis zorgt ervoor dat je altijd met een volle batterij de deur uit gaat. Mocht je geen laadpaal thuis hebben dan zijn er genoeg laadpalen te vinden in Nederland waar je terecht kan en heeft Tesla het Supercharge-netwerk en Fastned een snellaadnetwerk langs snelwegen en in de stad. Voor het plaatsen van een laadpaal heeft MisterGreen een samenwerking met Vandebron. Meer informatie vind je op deze pagina.

Is de auto groot genoeg voor mijn gezin?

Die vraag is moeilijk te beantwoorden, want de Model 3 is groot genoeg om met een gezin van vier of zelfs vijf personen een autorit te maken. Ga je met vier volwassen kerels van 190 cm groot rijden, dan zullen de achterste twee iets minder comfortabel zitten dan de voorste twee.Configureer je Tesla Model 3