Met vliegvakantie in jouw eigen Tesla-cockpit

Datum: 23-03-2021

Als we eerlijk zijn is een vliegvakantie net een soort busrit. Lang zitten op krappe stoeltjes, weinig bewegingsruimte, veel mensen om je heen en soms een huilende baby van iemand anders. Het enige verschil is de hoogte waarop je je voortbeweegt. Weet je wat pas echt een relaxte vakantiereis is? Een roadtrip in je Tesla mét Full Self Driving en zicht op jouw eigen cockpit!

Tesla een vliegtuig en jij de piloot

Oke, laten we eerlijk zijn. De automatische piloot (Full Self Driving) van Tesla zorgt er nu nog niet voor dat jouw Tesla 100% autonoom rijdt, maar met minimale menselijke interventies komen we vandaag de dag al behoorlijk in de buurt, zoals je kan zien in onderstaande video. In de Verenigde Staten is Full Self Driving geavanceerder. De verwachting is dat de release van FSD Beta in Europa niet lang op zich laat wachten. Een rit van 1400 kilometer naar Italië is veel relaxter met Full Self Driving, dan dat je de hele rit zelf rijdt, toch?

Met een Tesla door Europa

Er heerst nog steeds veel range anxiety onder fossiele brandstof rijders. De eerste vraag die meestal wordt gesteld als iemand elektrisch rijdt is “Maar wat als je op vakantie gaat?”. Tesla heeft een uitstekende dekking door heel Europa met haar Supercharger-netwerk. En met de Tesla routeplanner wordt automatisch de snelste routes inclusief laadtijd bij een Supercharger getoond. Zo stop je maar vier keer als je van Amsterdam naar Florence rijdt met een Model 3 Long Range en bespaar je op een enkele rit gemiddeld € 132 aan brandstof.

This is your captain speaking

Heb je al het nieuwe interieur al gezien van de Model S en Model X? De ‘yoke steering wheel’ lijkt veel op die uit een vliegtuigcockpit. Met de Full Self Driving software ben je net een echte piloot. “Hello, this is your captain speaking. Everybody fasten your seatbelts and enjoy the ride! The destination is Florence and we’ll be stopping four times to stretch your legs and get a coffee”

Zelf met een Tesla op vakantie?

Bekijk onze Tesla occasions en nieuwe Tesla Modellen via onderstaande knoppen.