SEPP subsidie voor Tesla Private Lease

Datum: 6 februari 2023

Sinds 2023 is er een subsidieregeling voor mensen die in Nederland wonen en een elektrische auto privé aan willen schaffen of private willen leasen. Deze regeling wordt Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) genoemd. Ook in 2024 is er budget beschikbaar in deze subsidie-regeling.

De subsidie is in het leven geroepen om elektrisch rijden voor particulieren toegankelijker te maken.

SEPP subsidie voor Tesla’s Model 3

Geweldig nieuws! Door een prijsdaling komen zowel de Tesla Model 3 RWD als de Tesla Model Y RWD in aanmerking voor deze subsidie. Interesse in private lease van dit Tesla model? Stel je auto samen in onze configurator en ons sales team neemt contact met je op!

Voorwaarden
Je kunt voor een elektrische auto die je minimaal 48 maanden private leaset tot €2.950 incl. BTW aan subsidie ontvangen. Dat is ruim € 60 euro korting per maand op je leasecontract vanuit de Nederlandse overheid.

Lees hier meer over private lease.

SEPP Subsidie voorwaardenSEPP Subsidie voorwaarden

Het is een subsidie die van de overheid aan de privé persoon wordt uitbetaald. Het bedrag van €2950,- incl. BTW staat vrij snel op je bankrekening. Als het leasecontract eerder beëindigd wordt of je verkoopt de auto binnen 3 jaar dan moet je dit bedrag terugbetalen.

Er zijn twee verschillende regelingen en bedragen die de persoon aan subsidie ontvangt wanneer het gaat om een nieuwe of gebruikte Tesla. Hieronder het verschil.

Wanneer wordt een auto als nieuw beschouwd?

Als onderstaande regels op het kentekenbewijs/OVI dezelfde datum bevatten dan wordt de auto als nieuw beschouwd. In dit geval ontvang je € 2950,- subsidie.

1. Datum 1e toelating
2. Datum 1e inschrijving in Nederland
3. Datum tenaamstelling

Als de data niet overeenkomt of de nieuwe leaseauto eerder geregistreerd stond op bijvoorbeeld de naam van MisterGreen? Of de auto een andere voorregistratie, dan beschouwt de overheid de auto als gebruikt. Ook als de kilometerstand op 0 staat. In dat geval ontvang je maximaal €2.000 euro subsidie.