Tanken brengt u en anderen rondom u ernstige schade toe.

Datum: 30-09-2020

Net zoals zitten is rijden in een benzine- of dieselauto ‘het nieuwe roken’, want tanken brengt u en anderen rondom u ernstige schade toe. Niet iedereen ziet de gevolgen van rijden in een fossiele brandstof auto in, maar de aarde gaat al jaren kapot door de CO2-uitstoot. Dus op de lange termijn brengt ons tankgedrag jou en de medemens grote schade toe. Rijd je al elektrisch? Thanks, jij bent echt een wereldverbeteraar!

Gevolgen CO2-uitstoot

Welke impact heeft jouw gedrag dan? Onze aarde warmt momenteel op door de grote hoeveelheid CO2-uitstoot. CO2-uitstoot en klimaatverandering gaan daarom ook hand in hand met onze keuze om een fossiele brandstof auto te rijden. Jij bent, als je door blijft rijden verantwoordelijk voor:

  • Overstromingen doordat de zeespiegel stijgt. Kustgebieden en ontwikkelingslanden strijden nu al tegen het stijgen van de zeespiegel.
  • Ondervoeding, hongersnood en watertekort door grote voedseltekorten omdat leefgebieden uitdrogen en er geen eten meer verbouwd kan worden.
  • Het uitsterven van planten en dieren, omdat de nieuwe gemiddelde temperatuur ervoor zorgt dat het leefgebied niet meer bestaat.
  • Doordat de oceanen verzuren sterven koraalriffen af.
  • Hoger sterftegetal onder ouderen en kwetsbare groepen door langere hittegolven.

Hoe red je dan de wereld?

Je kan op verschillende manieren de wereld redden, maar wij hebben de twee beste en makkelijkste manieren uitgeschreven. Zo kan iedereen een held zijn en de wereld redden. Dat is toch de droom van ieder kind?

  • Ga elektrisch rijden. Elektrisch rijden heeft 0 gram CO2-uitstoot en is dus niet schadelijk voor het milieu. De productie van een elektrische auto kost iets meer CO2-uitstoot van de productie van een fossiele brandstof auto, maar dat wordt goedgemaakt omdat je nooit hoeft te tanken met een elektrische auto. Je laadt een Tesla Model 3 met V3 Supercharging bijna even snel vol als je een benzineauto voltankt.
  • Gebruik 100% groene stroom, want alleen op die manier weet je zeker dat je geen grijze stroom verbruikt en CO2-uitstoot hebt. Groene stroom is stroom die wordt opgewekt uit bronnen die niet kunnen opraken zoals wind, water, zon en biomassa. Wij werken samen met Vandebron als het gaat om laadpalen. Vandebron levert 100% groene energie, iets waar MisterGreen natuurlijk volledig achterstaat.

Stel jouw wereldreddende Model Y samen

En rijd dit jaar nog je nieuwe elektrische auto met 12% bijtelling.

Het laatste Tesla nieuws