Tesla kondigt Artificial Intelligence dag aan op 19 augustus

Datum: 30-08-2021

Elon Musk kondigt een belangrijke dag aan, Tesla AI Day, om de voortgang te delen in de soft- en hardware ontwikkelingen van de automaker met betrekking tot kunstmatige intelligentie. De CEO wil het evenement gebruiken als wervingsplatform voor het AI-team van Tesla.

De afgelopen jaren is Tesla begonnen met het houden van evenementen, niet echt om nieuwe producten te onthullen, maar om nieuwe technologieën te presenteren waaraan het op bepaalde gebieden heeft gewerkt. Zo hield het in 2019 een "Tesla Autonomy Day" en vorig jaar een "Tesla Battery Day".

Vorige maand kondigde CEO Elon Musk aan dat Tesla een nieuw evenement zal houden genaamd "Tesla AI Day":

“Looking at holding Tesla AI Day in about a month or so. Will go over progress with Tesla AI software & hardware, both training & inference. Purpose is recruiting.” - Elon Musk

De CEO herhaalde dat het doel is om AI-talent te werven. Musk voegde toe: "Het enige doel is het beste AI-talent te overtuigen om zich bij Tesla aan te sluiten". Daarom kunnen we verwachten dat de presentatie niet gemakkelijk toegankelijk is voor het grote publiek en gericht is op degenen die al bekend zijn met het kunstmatige intelligentie.

Het AI-team van Tesla wordt geleid door Andrej Karpathy, die vaak presenteert op AI-conferenties. We mogen verwachten dat hij zal verschijnen op Tesla's AI Day. De automaker heeft al een uitgebreide lijst van machine learning, computer vision en neurale netwerkspecialisten, maar de werving is zeer competitief op die gebieden.

Tesla hoopt zich te onderscheiden door talenten te laten zien dat hun bijdragen snel kunnen leiden tot real-world toepassingen van AI in Tesla-producten.

Op het gebied van software zal Tesla naar verwachting updates vrijgeven over zijn inspanningen om neurale netwerken te ontwikkelen om zijn computervisiesysteem van stroom te voorzien. Op het gebied van hardware zal Tesla naar verwachting een update geven over zijn supercomputerprogramma, wat zal leiden tot Tesla Dojo, een opkomende supercomputer die is geoptimaliseerd voor neurale nettraining.

Werken voor MisterGreen?

Ook wij zoeken A-players om ons team te versterken. Zo zijn we opzoek naar developers, customers succes medewerkers en meer...