Tesla Supercharger open voor niet-Tesla auto’s

Datum: 02-11-2021
Tesla is op maandag 1 november een pilot gestart voor het openstellen van Superchargers voor niet-Tesla elektrische auto’s op 10 Supercharger locaties door Nederland. Met deze pilot zet Tesla een stap richting de toekomst om Nederland, Europa en de wereld klaar te stomen voor een betrouwbaar snellaadnetwerk voor EV’s.

Momenteel bevinden we ons midden in een EV-revolutie. Met regelmaat komen er nieuwe, telkens betere en goedkopere elektrische auto’s op de markt. Dat zorgt ervoor dat de vraag naar snelladers ook groter wordt. Gelukkig is Tesla al flink wat jaren bezig om het Supercharger netwerk flink uit te breiden wereldwijd.

Tesla: “Toegang tot een uitgebreid, eenvoudig bereikbaar en betrouwbaar netwerk van snelladers is van essentieel belang voor het op grote schaal versnellen van de transitie naar elektrisch rijden. Daarom hebben we sinds 2012, na de ingebruikname van onze eerste Superchargers, ingezet op een snelle uitbreiding van het netwerk.”

Hoe en wie kunnen er gebruik van maken?

Nederlandse niet-Tesla EV bestuurders kunnen gebruik maken van 10 Superchargers in Nederland. Je dient de Tesla app te downloaden (versie 4.2.3 of hoger) om gebruik te maken van de pilot. Tesla zegt goed te kijken naar de doorstroom van Superchargers nu ze deze hebben opengesteld.

Het schijnt dat niet alle niet-Tesla EV’s kunnen snelladen bij Tesla’s netwerk. De Audi E-tron en Porsche Taycan blijken hun laadklep op een ongunstige plek te hebben zitten waardoor de korte Supercharger-kabel te kort komt. Dit moeten we wel nog even in de werkelijkheid testen.

Locaties

Vooralsnog kunnen mensen terecht bij deze locaties, maar de planning is om snel uit te breiden naar meer plekken in Nederland en Europa. Locaties van de pilot:

  • Sassenheim

  • Apeldoorn Oost

  • Meerkerk

  • Hengelo

  • Tilburg

  • Duiven

  • Breukelen

  • Naarden

  • Eemnes

  • Zwolle

Toekomstmuziek

Hoe meer klanten gebruikmaken van het Supercharger-netwerk, hoe sneller het netwerk wordt uitgebreid. Het doel is om snel ervaringen op te doen en eventuele aanpassingen door te voeren. Daarnaast blijft Tesla het netwerk in hoog tempo uitbreiden zodat ze in de toekomst hopelijk overal ter wereld zowel Tesla-eigenaren als Niet-Tesla bestuurders kunnen verwelkomen bij Superchargers.

Wa kost da?

In een ver ver verleden was er voor een aantal Model S en X’en gratis Superchargen beschikbaar. We hebben zelfs nog een aantal free-Supercharge-auto’s op onze occasion website staan. Tegenwoordig kost het gebruik maken van het Supercharge-netwerk €0,24 per kWh. Voor niet-Tesla eigenaren kost dit €0,62 per kWh of €0,29 per kWh met een abonnement van €13 per maand. Dat is nog steeds goedkoper dan Ionity, die €0,79 per kWh rekent en Fastned die €0,35 per kWh rekent, maar dan moet je wel een Gold member zijn voor €12 per maand.

Snel contact

Heb je interesse in het leasen van een Tesla? Vul het formulier in en vraag direct een vrijblijvende offerte aan.