Tesla Model S vs Model X

Geschreven door: Kees Roelandschap / Tesla Expert | Datum: 28-09-2023, om 12.10 uur

Heb je de keuze gemaakt een Tesla te leasen, welk model past dan het beste bij jou? We zetten het voor je op een rijtje.

Strakke Model S vs. ruime Model X

Op het eerste gezicht stralen de Model S en Model X zowel elegantie als moderniteit uit, maar hun ontwerpen spelen in op verschillende voorkeuren.

De Model S straalt sportiviteit en luxe uit en biedt comfortabel plaats aan maximaal vijf passagiers, waardoor het een ideale keuze is voor wie op zoek is naar een luxe gezinsauto of executive cruiser.

De Model X is een grote SUV en qua interieur en opties vergelijkbaar met de Model S. Na de voorstoelen wordt het pas echt anders. De twee enorme vleugeldeuren geven toegang tot de 2 zitrijen achter, waardoor er voor maximaal 7 passagiers plaats is. De ultieme keuze voor (grote) gezinnen die veel onderweg zijn. De laadruimte is aanzienlijk groter waardoor je je geen zorgen hoeft te maken of alles wel mee op reis of naar de sportactiviteiten kan.

Weesp MisterGreen Occasion Center

Prestatievermogen

Als het op prestaties aankomt, leveren zowel de Model S als de Model X onevenaarbare prestaties. De Model S wordt geroemd om zijn razendsnelle acceleratie, die de auto in luttele seconden van 0 naar 100 km/u stuwt.

Ondertussen pronkt de Model X, ondanks zijn grotere formaat, met een verbazingwekkende acceleratie, vooral gezien het gewicht en de afmetingen.

Iconische vleugeldeuren

Ongetwijfeld een van de meest onderscheidende kenmerken van de Model X zijn de vleugeldeuren. Deze deuren voegen niet alleen een vleugje futuristische elegantie toe, maar dienen ook een functioneel doel door een gemakkelijke toegang tot de achterbank te bieden, zelfs in krappe parkeerplaatsen.

Conclusie

De Tesla Model S en Model X hebben elk hun unieke identiteit en allure, passend bij verschillende levensstijlen en rijvoorkeuren.

In wezen komt de keuze tussen Model S en Model X neer op de levensstijl en prioriteiten. Ben je op zoek naar een prestatiegerichte Tesla met luxe voorzieningen, dan is de Model S de perfecte match. Aan de andere kant, als je een grote robuuste reis- of gezinsauto wil, is de Model X meer geschikt.

Met MisterGreen ReDrive bieden we deze twee Tesla modellen aan: de iconische Model S en de innovatieve Model X.

Kijk snel naar ons actuele aanbod en rijd ook al een Tesla vanaf €459,-!

Het laatste Tesla nieuws

Bereken je maandelijkse Tesla lease bedrag

Tesla model Y configureren

Tesla model Y configureren

Tesla Model 3 configureren

Tesla Model 3 configureren

Tesla Model S configureren

Tesla Model X configureren