MisterGreen Electric Lease breidt uit naar Duitsland

Lees hieronder het persbericht dat naar de media is gestuurd

Datum: 23-12-2021

Tesla-expert MisterGreen breidt verder uit op de Duitse automarkt. De leasemaatschappij is sinds 2018 actief in Duitsland en heeft zich op 1 december officieel gevestigd in de hoofdstad Berlijn. Het doel is om in Duitsland binnen de
kortst mogelijke tijd hetzelfde marktaandeel te bereiken als in Nederland. Om dit te bereiken heeft MisterGreen Friedrich Heidkamp aangesteld als Country Manager.


“Wij hebben bewust gekozen voor Berlijn omdat daar binnenkort Tesla’s Gigafactory wordt geopend, ‘s werelds meest geavanceerde fabriek voor grootschalige productie van elektrische voertuigen”, zegt Caroline Asselbergs-van Dijl, CEO van MisterGreen. “Bovendien heerst er in Berlijn een startup cultuur en staan mensen open voor innovatie en duurzaamheid. De automarkt in de hoofdstad is dan ook veel minder traditioneel dan in de rest van het land, waar benzineauto's zoals Volkswagen nog steeds de banksector domineren. Daarom verwachten wij dat het aandeel van elektrische auto's in Berlijn de komende jaren enorm zal toenemen."


Duitse automarkt

MisterGreen is al sinds 2018 actief op de Duitse markt. Vanuit het Amsterdamse hoofdkantoor bedienen ze Nederlandse eindgebruikers die in Duitsland werkzaam zijn. Asselbergs-van Dijl: “Hierdoor hebben we al een aantal jaar ervaring en weten we waar de kansen liggen. Duitsland is echt een land van de fossiele brandstof, maar ook hier wint elektrisch rijden aan populariteit. Dankzij overheidssteun wordt het steeds aantrekkelijker voor Duitsers om de brandstofauto aan de kant te zetten. Wij zijn dan ook erg blij dat wij hieraan kunnen bijdragen door vanuit de hoofdstad te opereren.”


Over Friedrich Heidkamp

Met Heidkamp heeft MisterGreen de juiste expert in huis gehaald voor de ontwikkeling van haar Duitse activiteiten. Heidkamp was sinds 2016 als Chief Commercial Officer betrokken bij de leasestartup Vehiculum, die de Duitse leasemarkt digitaliseerde en samen met Lidl in één week tijd 1000 auto's digitaal verkocht.

"Ik ben verheugd om MisterGreen te ondersteunen in hun duurzame missie", zegt
Heidkamp." - Friedrich

De verkoop van Tesla is in november 2021 met meer dan 200% gegroeid, bovendien worden vanuit Grünheide de eerste auto's in het voorjaar van 2022 geleverd, het is precies het juiste moment om de focus in Duitsland te vergroten.