Wij wisten al dat jij een wereldverbeteraar was; nu weet jij het ook!

Datum: 12-06-2020

Klimaatverandering en CO2-uitstoot zijn direct met elkaar verbonden. Op dit moment bereikt de CO2-uitstoot recordhoogtes, onder andere door het verbranden van fossiele brandstof. En de gevolgen van klimaatverandering voor de aarde zijn desastreus. In 50 jaar is de uitstoot verdubbeld naar ongeveer 43 gigaton. Ja, dat zijn negen nullen!

Tesla heeft het document Impact Report met de wereld gedeeld. In dit document staat welke impact het bedrijf heeft op verschillende gebieden. En we kunnen alvast verklappen; jij als Tesla-rijder bent een wereldverbeteraar!

Elektrische auto’s zijn toch slecht voor het milieu?

Deze vraag wordt vaak gesteld en je kan deze vraag ook op twee manieren beantwoorden. Het is hierbij afhankelijk van welke bril je opzet. Als je kijkt naar CO2-uitstoot in het fabricageproces dan is het meer dan in het fabricageproces van een non-electric auto. Maar de totale uitstoot van een normale auto in de gehele levenscyclus ligt drie keer zo hoog als die van een Tesla Model 3. Het glas is altijd halfvol of halfleeg, het is maar wat je wil zien.

‘Hoeveel kilometer heeft jouw auto gereden?’

Bij een normale benzine auto is de gemiddelde levenscyclus ongeveer 250.000 kilometer met normaal onderhoud. Bij dieselmotoren is dat al gauw meer dan 350.000 kilometer. En de kosten om onderdelen te vervangen zijn ook nog eens hoog om je auto nog meer kilometer te laten rijden. Een batterij van de Tesla Model 3 heeft volgens Elon Musk een levenscyclus van ongeveer 400.000 miles, wat ongeveer 650.000 kilometer is. Het vervangen van de batterij kost tussen de € 4500 en € 6200. Voor benzinemotoren kunnen de vervangingskosten van de motor zo maar eens € 4500 zijn. (ANWB) Veel voordeliger dus, omdat je veel meer kilometer kan rijden in een Tesla. Jij bent dus lekker duurzaam bezig als je Tesla rijdt.

Je investeert indirect in groene energie!

You can’t spend what you haven’t earned luidt het credo. En Tesla heeft het nadrukkelijk ook over energieopwekking. Je kunt niet alleen nemen zonder ook te geven. Oké, genoeg met deze metaforen. Tesla is bezig om een energie ecosysteem te bouwen van zonne-energie en elektriciteitsopslag, zodat er in de toekomst auto’s gemaakt en gereden kunnen worden zonder CO2-uitstoot.Meer lezen? Check dan deze blogs!