Recordbestelling Tesla Semi en opening Europese reserveringen

Opnieuw een recordbestelling voor de Tesla Semi. United Parcel Service (UPS), de oudste en grootste koeriersdienst ter wereld, heeft bij Tesla een bestelling geplaatst voor 125 van de volledig elektrische vrachtwagens. Daarnaast is het vanaf nu mogelijk voor enkele Europese landen om de Tesla Semi te reserveren.

Bestellingen

Nog geen week geleden plaatste Pepsico de recordbestelling van 100 vrachtwagens bij Tesla. En daar gaat UPS nu overheen met een bestelling van 125 vrachtwagens. Om een Semi te reserveren moet een aanbetaling worden gedaan van $20.000. Dit betekent dat Daimler voor hun totale bestelling een aanbetaling heeft moeten doen van $2,5 miljoen.

De bestellingen van UPS komen vanuit de bedrijfsvisie dat 1 op de 4 nieuwe vrachtwagens van het bedrijf elektrisch moet zijn. Bovendien gaat UPS ook met elektrische bestelbussen werken en heeft het al enkele elektrische vrachtwagens van Daimler gekocht.

Europa

Ondanks dat er steeds meer en grotere bestellingen binnenkomen bij Tesla, was de mogelijkheid tot reserveren beperkt tot Noord-Amerika. Nu de vrachtwagen ook is goedgekeurd voor de Europese markt, is het voor enkele Europese landen waaronder Nederland mogelijk om de Tesla Semi te reserveren.

Het voedsel distributiebedrijf Asko uit Noorwegen is het eerste Europese bedrijf dat een officiële bestelling heeft geplaatst van 10 vrachtwagens bij Tesla.

Op de hoogte blijven?

Klik hier om je aan te melden voor de nieuwsbrief van MisterGreen