Full Self-Driving

Elke nieuwe Tesla kan worden uitgerust met de geavanceerde Full Self-Driving software (FSD), dat in de toekomst Tesla's volledig zelfrijdend maakt. Door middel van software-updates wordt de functionaliteit van het systeem in de loop van de tijd steeds beter.

Wat is Full Self-Driving?

Een Tesla is standaard uitgerust met Autopilot. Autopilot maakt het mogelijk om de Tesla actief binnen de rijbaan te sturen en de voorganger op een veilige vaste afstand te volgen. Daarnaast heb je de keuze uit de volgende extra software-mogelijkheden: Enhanced Autopilot of Full Self-Driving. De functionaliteiten van Enhanced Autopilot en Full Self-Driving lijken veel op elkaar. Het belangrijkste verschil is dat je met Enhanced Autopilot alle toekomstige updates misloopt.

Naast de functies van Autopilot heeft Full Self-Driving en Enhanced Autopilot de volgende functies:

  • Navigeren met Autopilot: automatisch rijden van oprit tot afrit op de snelweg, inclusief knooppunten en het inhalen van andere voertuigen;
  • Auto Lane Change: automatisch van rijbaan wisselen tijdens het rijden op de snelweg;
  • Autopark: zowel automatisch fileparkeren als haaks parkeren;
  • Smart summon: je Tesla automatisch parkeren en laten voorrijden.
  • Herkennen van en reageren op verkeerslichten en stopborden (bèta).

Binnenkort beschikbaar (alleen Full Self-Driving):

  • Automatisch rijden op straten binnen de bebouwde kom.

In de VS kan Full Self-Driving namelijk onder andere al:

  • Rijden zonder beperking van G-krachten in bochten;
  • Brokstukken of gaten in de weg signaleren en er omheen rijden;
  • Mogelijkheid om bochten van 90 graden te nemen.

Lees hier meer over de FSD-bèta in de VS.

Ervaar Full Self-Driving voor € 45,- per maand met het meegroeimodel.

Op dit moment kost de Full Self-Driving software € 7500,- inclusief btw. Door nieuwe updates zal Full Self-Driving steeds duurder in aanschaf worden. Dit zien we ook terug in de Verenigde Staten waar FSD meer kan en de prijs aanzienlijk hoger is.

Om er voor te zorgen dat jij als klant van MisterGreen alleen betaalt voor functionaliteiten waar je gebruik van kan maken hebben wij het meegroeimodel ontwikkeld. Dit werkt als volgt: Wanneer er nieuwe functionaliteiten worden uitgerold, verhoogt MisterGreen het leasebedrag. Zo begin je op een laag maandbedrag en groei je met de software mee. Je begint dus met een lage prijs en het bedrag groeit pas als de functionaliteiten daadwerkelijk toenemen. Hiermee betaal je pas voor Full Self-Driving als de toegevoegde waarde wordt geleverd en profiteer je nu van de voordelige aanschafprijs.

Bij MisterGreen kunnen klanten de Full Self Driving-functionaliteiten voor slechts € 45,- per maand toevoegen aan het leasecontract in het meegroeimodel. Daarmee is een nieuwe Tesla Model 3 met Full Self-Driving Capability al te rijden vanaf € 629,- per maand, met een netto bijtelling vanaf € 216,- per maand.

Ontwikkelingen Full Self-Driving; wat kan je Tesla binnenkort:

We refereerden er eerder al naar: wanneer jouw Tesla nu al Full Self-Driving heeft, kan hij over een tijdje nóg meer. Dit zit er volgens Tesla aan te komen op korte termijn in Europa:

Geavanceerde Summon: je auto komt op de parkeerplaats automatisch naar je toe.

Full Self-Driving Beta: bijna 100% autonoom rijden binnen grenzen van de wetgeving.

Elon Musk heeft in maart 2022 bij de opening van de Tesla fabriek in Berlijn aangegeven dat de FSD-bèta (met uitgebreide autonome functies) dit jaar (2022) richting Europa komt. Als jouw Tesla is uitgerust met het Full Self-Driving softwarepakket bestaat de mogelijkheid om toegang te krijgen tot de FSD Bèta. Lees hier meer over de toelatingseisen die waarschijnlijk ook in Europa van toepassing gaan zijn.

Full Self-Driving Beta in de VS

De toekomst van Full Self-Driving

Chief Vision Officer Mark en Full Self-Driving expert Kees ervaren de Full Self-Driving Beta in de VS.

Voordelen Full Self Driving Capability

Veiligheid

Statistisch gezien veel minder ongelukken door FSD

Navigeren met Autopilot

Automatisch rijden op de snelweg, incl. knooppunten en het inhalen van andere voertuigen

Auto Lane Change

Automatisch van rijbaan wisselen tijdens het rijden op de snelweg

Autopark

Zowel automatisch fileparkeren als haaks parkeren

Smart summon

Je Tesla automatisch parkeren en laten voorrijden

Smart driving

Herkennen van en reageren op verkeerslichten en stopborden

Op (korte) termijn verwacht:

Volledig autonoom rijden!

Meegroei Model - Laatste prijsverhogingen

Update

Verhoging in Euro ex. btw.

2020.36.11 (Stoplichten herkenning, Reageren op stoplichten en geluidsignaal bij groen licht, Gratis upgrade naar hardware 3.0 voor Model S/X)


15

Telt Full Self Driving mee voor mijn bijtelling?

Nee, omdat wij FSD after delivery op jouw Tesla installeren heeft dit geen gevolgen voor de bijtelling op jouw Tesla. Dit wordt dus gezien als een accessoire. Zodra jij jouw Tesla in ontvangst hebt genomen, dan gaan wij de software voor jou bestellen. Op deze manier telt de software niet mee voor de fiscale waarde van de auto. Dat is mooi nieuws, toch? Wel alle nieuwe functies maar geen hogere bijtelling.

Tips & Tricks

Herkennen van en reageren op verkeerslichten en stopborden: Gebruik de versnellingspook om akkoord voor verkeerslichten te geven. Als jij bij een stoplicht aankomt en de auto begint te remmen kan jij de pook volledig naar beneden drukken en akkoord geven om door te rijden. Dit kan voor een makkelijkere ervaring zorgen waarbij de auto minder abrupt reageert.

Auto Lane Change: Als de baanwissel abrupt wordt onderbroken kan dit liggen aan de maximumtijd van de manoeuvre of dat een andere auto binnen de veiligheidsmarge van je auto komt. Wat kan helpen is om soms toch even te wachten op iets meer ruimte, dit zorgt voor een prettigere ervaring.

Smart Summon: Wat bij de Summon functie kan helpen is om de parkeermarges aan te passen in de instellingen van jouw Tesla. Door deze wat kleiner te maken kan dit helpen bij de ervaring. Het blijft wel een feit dat je in eerste instantie langzaam langs het parkeervak moet rijden zodat de Tesla het parkeervak goed kan scannen.

Ons lease aanbod

Bij MisterGreen lease je enkel electric vehicles. Bekijk hier onze modellen:

Tesla Model 3 lease
Tesla Model Y lease

Tesla Model X lease

Tesla Model S lease


Ben je er nog niet over uit of je jouw Tesla zakelijk wilt leasen of dat je gaat voor Tesla private lease? Lees hier alles over de voorwaarden en mogelijkheden.

Het laatste Tesla nieuws