Kosten van Tesla Supercharger hebben voor- en nadelen

Sinds enige tijd is het voor nieuwe Tesla-eigenaren niet meer vanzelfsprekend om onbeperkt gratis gebruik te maken van het Tesla Supercharger netwerk. Tenzij je van iemand een ‘referral’ code weet te scoren…en daar kan MisterGreen je bij helpen, lees vooral verder. Het is echter duidelijk dat het einde van het gratis Superchargen in zicht is en dit heeft voor- en nadelen. We schrijven hieronder welke dit zijn.

Kosten van Superchargen in Amerika gaan omhoog

Het betalen voor Superchargen is in Amerika al iets langer aan de gang. Sterker nog, onlangs zijn daar de prijzen verhoogd. De prijsverhoging verschilt per staat. In Oregon is de prijs verdubbeld van $0.12 naar $0.24 per kWh. In California, de staat met de grootste afzetmarkt voor Tesla, ging de prijs van $0.20 naar $0.26 per kWh. Een duidelijk nadeel voor je portemonnee!

Tesla’s Supercharger strategie

Tesla bevestigd dat haar Superchargers nooit ingezet zullen worden om winst te behalen. De kosten blijven dan ook aanzienlijk lager dan die van fossiele brandstoffen. Wat is dan de reden voor het rekenen van kosten voor Superchargen? Dat is heel simpel. De opbrengsten zullen in eerste instantie worden gebruikt om de verdere expansie van het Supercharger netwerk te bekostigen. Daarnaast zorgt de kleine vergoeding die Tesla vraagt voor het Superchargen er ook voor dat de stations wat minder druk bezocht worden. Dit begon namelijk nu al een probleem te worden. In sommige gevallen moesten Tesla-eigenaren achter in de rij aansluiten om te kunnen opladen. Straks door de komst van de Tesla Model 3 zal dit waarschijnlijk nog erger worden. De kleine vergoeding voor het Superchargen zorgt ervoor dat mensen nu meer geneigd zijn om hun Tesla thuis op te laden.

Situatie 2018 Supercharger in Nederland

Wanneer je nu in 2018 een Tesla besteld krijg je elk jaar 400 kWh gratis Supercharger-tegoed. Dit is genoeg om ongeveer 1.600 km te rijden. Daarna betaal je €0.24 per kWh. Dit is nog steeds veel minder dan de helft van wat je betaald voor benzine per gereden kilometer. Mits je dus van iemand een ‘referral’ code hebt gebruikt bij het bestellen van je Tesla. Dan kan je onbeperkt gratis Superchargen.

Tesla geeft echter aan dat het onbeperkt gratis Superchargen o.b.v. ‘referral’ per ingang van zondag 16 september 2018 is afgelopen. Bij MisterGreen hebben we nog genoeg ‘referral’ codes liggen voor iedereen die voor 16 september nog een Tesla wilt bestellen en daarmee geniet van onbeperkt gratis Superchargen!

Klik hier om een Tesla Model S te bestellen!

Het laatste Tesla nieuws