Het Masterplan van Elon Musk uitgelekt!?

De Tesla Model 3 blijkt een belangrijk onderdeel van het Masterplan van Elon Musk, waarin hij spreekt over de globale transitie naar een schoon en duurzaam transportnetwerk. Vanaf het moment dat de Model 3 werd onthult, is deze aangeprezen als dé elektrische auto voor de massamarkt. Dit op zich zou al heel mooi zijn, maar nu heeft een Tesla-fan wellicht Musk zijn echte plan achter de Model 3 ontdekt!

Autopilot en Zelfrijdend

In een uitgebreide post op Tesla Motors Club, heeft een EV enthusiast meerdere 'key points' uitgelicht over de Model 3, waaruit blijkt dat er meer schuil gaat achter de Model 3 dan je in eerste instantie kunt zien. Een voorbeeld hiervan is het meegeleverde programma binnen de software van de auto, door sommige bestempeld als Autopilot HW 2.5.

Details van dit softwareprogramma zijn nog niet bekend, toch denken veel Tesla-fans dat dit een geüpgrade versie is van Tesla's beroemde Autopilot functie. Autopilot HW 2.5 zou dus heel goed de uiteindelijke versie kunnen zijn van Tesla's Zelfrijdend functie.

Autodelen

De nieuwe software sluit aan bij het tweede masterplan (Part Deux) van Musk. In dit plan Beschrijft Musk de toekomstplannen van Tesla, waaronder het ontwikkelen van zonnepanelen met opslagcapaciteit, elektrische vrachtwagens, bussen, een autonome technologie die een factor tien veiliger is dan een menselijke bestuurder en last but not least, het Autodelen. Mensen krijgen hierdoor de mogelijkheid om hun eigen auto in te zetten als taxi en hier op deze manier geld mee te verdienen! Een van de belangrijkste features hiervoor is een op de bestuurder gerichte camera.

Tesla Model 3

De Model S en X zullen absoluut volledig zelfrijdende functies krijgen. Echter, blijkt de Autonome visie die Musk beschrijft in zijn tweede plan specifiek weggelegd voor de Model 3, met het minimalistische design.

De Model 3 is namelijk een auto die ontwikkeld is om volledig te kunnen worden bestuurd door middel van software. Dit zorgt ervoor dat de auto perfect geschikt zou zijn voor het Autodelen principe. De software zou het namelijk mogelijk maken voor de eigenaar om te bepalen welke delen van de auto volledig toegankelijk zouden zijn voor 'gebruikers'.

Aanwijzingen hiervoor zijn er nu al. Via de camera zou de eigenaar de berijders van zijn auto in de gaten kunnen houden. Wanneer de eigenaar de auto zelf weer nodig heeft, kan hij deze gemakkelijk de opdracht geven 'terug te keren', via de mobiele Tesla app.

Mobility-as-a-Service

Wat is uiteindelijk de rol van de Model 3 in het Masterplan van Musk? Het lijkt er op dat de auto een belangrijk onderdeel zal zijn in een autonoom transportnetwerk. Een systeem dat functioneert op zichzelf, maar waarvan de auto altijd beschikbaar is voor de eigenaar. Is de Model 3 de auto die de leidende rol gaat spelen in het toekomstige Autodeelplatform Mobility as-a-Service?

Bestellen?

Maak nu nog gebruik van een vroeg reserveringsnummer uit de Club van 1.000.

LET OP!: De Club van 1.000 is inmiddels vol. Tesla Model 3 is in verschillende varianten te leasen. Klik hier voor meer informatie.

Op de hoogte blijven?

Wil je het laatste nieuws over de Tesla Model 3, MisterGreen of andere interessante onderwerpen in je mailbox ontvangen? Laat dan hier je e-mailadres achter