Tesla Model Y unveil Maart 2019. LIVE vanuit Hawthorne Californië in de nacht van 15 Maart

Om 04.00 uur ‘s nachts Nederlandse tijd werd in Los Angeles de nieuwe Tesla Model Y gepresenteerd door Elon Musk. De Tesla Model Y kan worden gezien als een mid-size SUV en staat op hetzelfde onderstel als de Tesla Model 3. Is dit nieuwe model de doodsteek voor de fossiele auto industrie?

MisterGreen was erbij

Mede-oprichter van MisterGreen Mark Schreurs was uitgenodigd door Tesla om de onthulling van de Model Y bij te wonen. Zijn eerste reactie over de Tesla Model Y? Bekijk het filmpje hier.

“Tesla laat met de Model Y zien een meer dan volwassen autobouwer te zijn. In bijna elk segment heeft Tesla nu een volledig elektrische auto die ver voorloopt op die van andere merken!”

Volg Mark op Twitter om op de hoogte te blijven!

Nu al een Tesla rijden?

Uiteraard gaat MisterGreen de Tesla Model Y aanbieden zodra deze beschikbaar is in Nederland. Kun je niet wachten om een Tesla te rijden? Ontwerp en bestel dan jouw eigen Tesla Model 3 via deze pagina.

Wat weten we over de Tesla Model Y?

De Model Y deelt zijn platform en techniek met de Model 3. Ook qua uiterlijk lijkt de Model Y veel op de Model 3, maar dan groter. Daarnaast deelt de Model Y wat kenmerken met zijn grotere broer de Model X. Zo komt de Model Y ook beschikbaar met 7 stoelen en een groot glazen panoramadak.

Er komen vier versies van de Model Y beschikbaar: de Standard Range, Long Range, Long Range (AWD) en de Performance. De drie laatstgenoemden komen in het najaar in de Verenigde Staten op de markt. De Standard Range staat voor de lente van 2021 op de planning. Het is nog niet bekend wanneer de auto leverbaar zal zijn in Nederland.

Tesla Model Y specificaties
Zoals we van Tesla gewend zijn is ook de Model Y super snel. Alle uitvoeringen accelereren in minder dan 6 seconden naar 100 kilometer per uur. De Performance uitvoering doet er zelfs 3,5 seconden over. De topsnelheid is 241 kilometer per uur.

UitvoeringAcceleratie 0-100 (km/u)Topsnelheid (km/u)ActieradiusPrijs
Model Y Standard Range RWD5,9193370N.N.B.
Model Y Long Range RWD5,8209482€56.000,-
Model Y Long Range AWD5,1217450€60.000,-
Model Y Performance3,5241450€69.000,-

Tesla Model Y doodsteek voor fossiele brandstof auto?

Met de komst van de Tesla Model Y heeft Tesla een volledige elektrische auto voor iedereen en in bijna elke prijsklasse. Geen enkel ander automerk doet dit Tesla na en het lijkt erop dat dit niet snel gaat gebeuren. De getoonde prestaties van de Model Y geven blijk van een auto die prima een fossiele brandstof auto kan vervangen voor dagelijks vervoer. Er is simpelweg geen excuus meer om in een fossiele brandstof auto te blijven rijden. De Tesla Model Y onderstreept dat gegeven nog even extra.

Onze klanten over MisterGreen

"Nu we een elektrische auto leasen, zijn we veel bewuster geworden van de noodzaak om niet meer op fossiele brandstoffen te rijden. Vandaar de keuze om drie Tesla Model 3's bij MisterGreen aan te vragen."

Jeffrey Werner, Tech Bakery