Compliment van Italiaanse topontwerper over design CyberTruck

Geschreven door: Kees Roelandschap / Tesla Expert | Laatste update: 20-12-2023, om 14:50 uur

De opvallende verschijning van de Tesla Cybertruck zorgt voor uiteenlopende meningen over zijn eigenzinnige ontwerp. Onder de bewonderaars bevindt zich een opmerkelijke naam: Giorgietto Giugiaro, een bekendheid in de wereld van autodesign, heeft zich positief uitgelaten over het futuristische voertuig.

Giorgietto Giugiaro is onder andere de ontwerper van de eerste Volkswagen Golf, Lancia Delta, Fiat Panda, Maserati Bora, Lotus Esprit en talloze Alfa Romeo-modellen. Hiermee heeft de 85-jarige Italiaanse ontwerplegende recht van spreken.

Giugiaro, tevens de creatieve geest achter de roestvrijstalen DeLorean, prijst de Cybertruck als gedurfd en betitelt het zelfs als de 'Picasso onder de auto's' – een compliment dat hij uitsprak in een interview met de Italiaanse krant La Repubblica.

Giugiaro vergelijkt de Cybertruck met het werk van kunstenaar Pablo Picasso, waarbij hij wijst op de neiging van beide om de realiteit te ontbinden. Hij roemt de scherpe vouwen, doordachte lijnen en de abstracte esthetiek van het voertuig, die hij interpreteert als een zoektocht naar emotie en robuustheid.

Niet alleen beperkt tot lof voor het ontwerp, voorspelt Giugiaro ook dat de gedurfde keuze van Tesla voor dit opmerkelijke design zijn vruchten zal afwerpen. Hij gelooft stellig dat de Cybertruck een enorm succes zal worden, omdat mensen nu eenmaal willen opvallen. De toekomst zal uitwijzen of zijn voorspelling bewaarheid wordt.

Meer Tesla nieuws