Dit kost de nieuwe Tesla Model 3 Performance

Geschreven door: Kees Roelandschap / Tesla Expert | Datum: 24-04-2024, om 11:10 uur

Tesla heeft zijn nieuwste Model 3 Performance officieel aangekondigd. Ondanks zijn indrukwekkende prestaties op papier, is deze elektrische auto verrassend betaalbaar.

Krachtige Specificaties

De Tesla Model 3 Performance levert een vermogen van meer dan 460 pk en accelereert van 0 naar 100 km/u in slechts 3,1 seconden. Met deze auto kun je maximaal 262 kilometer per uur halen, met een geschat rijbereik van 528 kilometer volgens Tesla. Dit is een stuk neer dan de huidige Model 3.

Promovideo van Tesla

Sportieve Kenmerken en Design

De auto is uitgerust met adaptieve vering, sportstoelen, 20-inch wielen en high-performance remmen die volgens Tesla geschikt zijn voor het circuit. De buitenkant van de Tesla Model 3 heeft een nieuw ontwerp aan de voor- en achterkant, inclusief een koolstofvezel spoiler en een diffuser voor verbeterde aerodynamica.

Prijsvergelijking

Opvallend is vooral de prijs. In Nederland begint de Tesla Model 3 Performance bij €56.990. Dit is slechts €7000 meer dan de Long Range AWD en €15.000 meer dan de standaard Model 3. Tesla heeft overigens op maandag de prijs van de standaard Tesla Model 3 met €2000 verlaagd in Nederland.

Beschikbaarheid en Opties

De Tesla Model 3 Performance is nu beschikbaar voor pre-order op de website van Tesla. Het bedrijf verwacht de eerste exemplaren in mei of juni te leveren. Voor het Enhanced Autopilot rijhulpsysteem betaal je een extra €3800, en voor Full Self-Driving zijn de kosten €7500.

Mijn conclusie

De nieuwe Tesla Model 3 Performance biedt indrukwekkende prestaties en sportieve eigenschappen tegen een relatief betaalbare prijs. Met zijn snelle acceleratie, groot rijbereik en geavanceerde functies zoals adaptieve vering en high-performance remmen, toont Tesla opnieuw zijn innovatieve kracht in de elektrische auto-industrie. De combinatie van snelheid, bereik en prijs maakt deze nieuwe Model 3 een aantrekkelijke keuze voor autoliefhebbers die op zoek zijn naar prestaties zonder compromissen te sluiten op het gebied van duurzaamheid en efficiëntie.

Laatste Tesla nieuws