Met de nieuwe iPhone 15 open je heel eenvoudig je Tesla

Geschreven door: Kees Roelandschap / Tesla Expert | Datum: 27-09-2023, om 09.45 uur

Onlangs heeft Apple de nieuwste toevoeging aan hun iPhone-reeks aangekondigd, de iPhone 15. Hoewel deze smartphone op het eerste gezicht veel gelijkenissen vertoont met zijn voorganger, herbergt hij een bijzonder handige functie voor eigenaren van Tesla-auto's.

Dus, waarom zou een Tesla-eigenaar specifiek geïnteresseerd zijn in de nieuwe iPhone 15? Het draait allemaal om de innovatieve Actieknop die deze telefoon introduceert. Deze knop kan volledig naar eigen wens worden geprogrammeerd, wat betekent dat je verschillende functies aan de knop kunt toewijzen, waaronder zelfs het openen van je Tesla-auto.

  Als je een Tesla bezit, is de kans groot dat je je telefoon al gebruikt om je auto te ontgrendelen. Het steeds opnieuw langs de B-stijl van je auto moeten strijken met je pasje kan immers nogal onhandig zijn. Het is dan ook een verademing dat je met slechts één druk op de knop je Tesla kunt ontgrendelen.

  Maar het gemak van je telefoon als virtuele autosleutel is niet beperkt tot Tesla-eigenaren. Ook andere automerken bieden apps aan waarmee je je telefoon als sleutel kunt gebruiken. Het interessante is dat deze handige functie niet exclusief is voor de iPhone; verschillende Android-toestellen hebben al een vergelijkbare instelbare knop. Toch illustreert de video mooi hoe naadloos de Tesla-app integreert met de nieuwe iPhone.

  Het valt op dat Apple al in staat is om een auto-applicatie zoals die van Tesla te ontwikkelen, maar tot op heden nog geen eigen elektrische auto op de markt heeft gebracht.

  Er gaan al geruime tijd geruchten over een mogelijke "Apple Car," en er zijn concrete aanwijzingen dat dit tech-bedrijf aan een elektrisch voertuig werkt. Volgens bronnen zou deze auto pas in 2026 beschikbaar komen, hoewel dit nog langer kan duren. Het lijkt erop dat we moeten wachten tot CEO Tim Cook met de beroemde woorden komt: "One More Thing."

  Meer Tesla nieuws

  Bereken je maandelijkse Tesla lease bedrag

  Tesla model Y configureren

  Tesla model Y configureren

  Tesla Model 3 configureren

  Tesla Model 3 configureren

  Tesla Model S configureren

  Tesla Model X configureren