Scherpe interieur foto's van Tesla Cybertruck gelekt

Geschreven door: Kees Roelandschap / Tesla Expert | Datum: 23-11-2023, om 15:40 uur

Op 30 november vindt het leveringsevenement van de Tesla Cybertruck plaats, vier jaar na de aankondiging van de elektrische auto door Elon Musk. Momenteel zijn er al gelekte foto's beschikbaar die een professionele uitstraling hebben.

Dit is niet de eerste keer dat informatie over de elektrische pick-up onbedoeld naar buiten komt. Eerder deze week lekten specificaties van de Cybertruck uit, die enigszins teleurstellend waren.

Lek foto's via eigen platform X

Recentelijk zijn nieuwe afbeeldingen van de Tesla Cybertruck uitgelekt. Op het eigen platform van Elon Musk, X, circuleren beelden van de elektrische auto die nog niet eerder zijn gezien. Onder andere de 'frunk' (voorkoffer) en het interieur zijn scherp vastgelegd. In eerste instantie werden de beelden op het Chinese platform Weibo geplaatst.

Verschillen met vorige afbeeldingen

Verschillende opmerkelijke details vallen op. Zowel letterlijk als figuurlijk krijgen we een kijkje in de frunk van de Tesla Cybertruck, waar de modelnaam duidelijk is uitgespeld. Direct daaronder bevindt zich een minder opvallende balk met ledverlichting, waardoor de auto goed zichtbaar blijft wanneer de voorklep omhoog is geklapt, inclusief de verlichting die daarin is verwerkt. Hoewel de opbergruimte vanwege zijn opmerkelijke vorm wellicht niet de meest praktische is, biedt het wel een plek om te zitten.

Wat betreft het interieur en het infotainmentsysteem, bieden de gelekte foto's een gedetailleerde blik. Zo kunnen we het geperforeerde kunstleer op de stoelen en het hoekige stuur van dichtbij waarnemen.

Wat valt nog meer op?

Op de afbeeldingen valt verder het grote infotainmentscherm op, waarop diverse functies te bedienen zijn. Hierbij kun je denken aan het aanpassen van de stand van de spiegels en het stuur, maar ook het reguleren van de rijhoogte, waarbij de Tesla Cybertruck keuze biedt uit drie opties: instaphoogte, laag en hoog. Daarnaast is het mogelijk om met een druk op het scherm het laadbed af te dichten.

Naast deze functionaliteiten zijn er ook duidelijke foto's van de buitenkant beschikbaar. Opvallend zijn daarbij de spiegels en de imposante ruitenwisser. Hierdoor ondergaat de uitstraling aanzienlijke veranderingen ten opzichte van de Tesla Cybertruck die Elon Musk in 2019 presenteerde.

Mijn conclusie

De pick-up ziet er aanzienlijk verfijnder uit in vergelijking met het recentelijk gespotte matzwarte exemplaar, waarop destijds veel kritiek was op de afwerking. Het lijkt er echter op dat het eerdere model een pre-productieversie was, terwijl dit exemplaar de uitstraling heeft van een productiemodel dat de eerste klanten later deze maand zullen ontvangen.

Meer Tesla Nieuws