Spectaculaire lichtshow door 50 Tesla's bij Evoluon in Eindhoven

Geschreven door: Kees Roelandschap / Tesla Expert | Laatste update: 19-12-2023, om 09:55 uur

Meer dan vijftig Tesla's creëerden vrijdagavond gezamenlijk een lichtspektakel bij het Evoluon in Eindhoven. De eigenaars van deze elektrische auto's activeerden tegelijkertijd een lichtshow die in elke Tesla vooraf was geprogrammeerd. Dit resulteerde in een opmerkelijk schouwspel aan de voet van het bekendste futuristische icoon van Eindhoven.

Bijzonderheden

Zo dient het centrale bedieningsscherm niet alleen voor navigatie of om een radiozender te zoeken, maar je kunt er ook ingebouwde computergames op spelen, een virtueel haardvuur aanzetten waarbij warmte uit de ventilatieroosters komt, en zelfs een vooraf geïnstalleerde lichtshow starten.

Perfecte communicatie tussen de auto's

Wanneer verschillende Tesla's naast elkaar staan, communiceren ze met elkaar, waardoor ze gelijktijdig de lichtshow kunnen starten. Voor omstanders is het een indrukwekkend schouwspel. Luide muziek komt uit de auto's, de koplampen knipperen, de kofferbakken gaan open en dicht. Spiegels klappen ritmisch in en uit, en alle andere verlichting op de auto's gaat op het ritme van de muziek aan en uit.

Op zaterdag doen wereldwijd minstens 18 andere Tesla-verenigingen mee aan een vergelijkbare show. De intentie van de Teslaliefhebbers is om van dit evenement een jaarlijks terugkerend lichtspektakel te maken, wereldwijd.

Meer Tesla nieuws