Tesla produceert eindelijk haar langverwachte Cybertruck met baanbrekend ontwerp

Geschreven door: Kees Roelandschap / Tesla Expert | Datum: 17-07-2023

Afgelopen vrijdag rolde het eerste productiemodel van Tesla’s langverwachte Cybertruck, de elektrische pick-up truck met een baanbrekend ontwerp, van de band. Het futuristische voertuig is gemaakt van Ultrahard, koudgewalst roestvast 30X-staal en heeft een onverwoestbare exoskelet constructie.

'Het is een heel radicaal product. Met zijn strakke lijnen en scherpe hoeken oogt de Cybertruck als iets uit een sciencefictionfilm en zorgt hij voor veel bekijks. ‘Hij is niet gemaakt op de manier waarop andere auto's worden gemaakt,' aldus Musk.

Met een bereik van meer dan 800 kilometer op één acculading en de mogelijkheid om binnen 2,9 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur te accelereren, biedt de Cybertruck ongeëvenaarde prestaties. Het interieur van de Cybertruck is ruim en minimalistisch, met een 17-inch touchscreen voor het bedienen van de voertuigfuncties.

Elon Time

Elon Musk onthulde de Cybertruck in 2019 en kondigde aan dat de productie van de Cybertruck naar verwachting eind 2022 van start zou gaan met een vanafprijs van $39.900.

De onthulling van de Cybertruck heeft geleid tot een enorme vraag, met meer dan 250.000 reserveringen in de eerste week na de aankondiging.

Bijna alle MisterGreen medewerkers hebben een reservering geplaatst en sommigen van ons hebben zelfs meer dan 5 reserveringen bemachtigd. Bij het plaatsen van de reservering bood Tesla de mogelijkheid om, als je koos voor de Full Self Driving software, de prijs te ‘locken’ die gold ten tijde van het plaatsen van de bestelling. Een buitenkansje die wij natuurlijk niet konden laten liggen!

  Prijzen & specificaties 2019 variant

  Wat technische specificaties betreft is het nog onduidelijk wat er precies gaat komen. Inmiddels is wel bekend dat de Cybertruck-pricing waarschijnlijk een stuk anders zal zijn dan aanvankelijk gedacht. Bij de onthulling van de futuristische pick-up truck in 2019 werden drie varianten aangekondigd.

  • Single Motor RWD vanaf $ 39.900

  • Dual Motor AWD vanaf $ 49.900

  • Tri Motor AWD vanaf $ 69.900

  2023 variant

  Kort na de onthulling werd duidelijk dat uiteindelijke pricing en configuraties geüpdatet zouden worden wanneer de werkelijke productiedatum duidelijk zou worden. Volgens Electrek.com, een doorgaans goed geïnformeerde bron als het om EV nieuws en Tesla gaat, worden dit de configuraties en vanafprijzen van de in 2023 geproduceerde Cybertruck.

  • Enkele motor RWD with 400+ km range, 0-100 km/u in 6.5 seconds, top speed van 177 km/u, en begint met een vanafprijs van $39,900

  • Dual Motor AWD met een bereik van meer dan 480 km, 0-100 km/u in 4,5 seconden, een topsnelheid van 193 km/u en een startprijs van $49.900.

  • Tri Motor AWD met een bereik van meer dan 800 km, 0-100 km/u in 2,9 seconden, een topsnelheid van 209 km/u en een startprijs van $69.900.

  Wat betreft de technische specificaties blijft de Cybertruck nog steeds een mysterie. Aanvankelijk werden er drie varianten voorgesteld. Er zou een basisversie komen met achterwielaandrijving en een bereik van 400 kilometer, die naar verwachting ongeveer 40.000 dollar zou kosten in de Verenigde Staten. Daarnaast plande Tesla een vierwielaangedreven variant met een bereik van 480 kilometer. De topversie zou drie elektromotoren hebben en een actieradius van meer dan 800 kilometer. Aan het einde van vorig jaar meldde Tesla dat de Cybertruck in staat zou moeten zijn om te snelladen met een vermogen tot 1.000 kW.

  What's next?

  Met de introductie van de Cybertruck zet Tesla opnieuw de standaard voor elektrische voertuigen en versterkt het zijn positie als pionier op het gebied van duurzame mobiliteit.

  De komst van de Cybertruck zal ongetwijfeld de concurrentie in de pick-up truck markt opschudden en de acceptatie van elektrische voertuigen wereldwijd verder bevorderen. Of en wanneer de Cybertruck naar Nederland gaat komen is nog onduidelijk.

  Lees hier meer Tesla nieuws

  Bereken je maandelijkse Tesla lease bedrag

  Tesla model Y configureren

  Tesla model Y configureren

  Tesla Model 3 configureren

  Tesla Model 3 configureren

  Tesla Model S configureren

  Tesla Model X configureren