Tesla is van plan een 'Sport'-versie van de Model 3 uit te brengen met sportievere stoelen

Geschreven door: Kees Roelandschap / Tesla Expert | Datum: 26-10-2023, om 11:55 uur

Tesla plant een "Sport"-versie van de Model 3 met sportievere stoelen, volgens informatie die naar buiten komt via de nieuwste software-update van Tesla.

Met de leveringen die de afgelopen dagen zijn begonnen in Europa en morgen in China, leren we nog steeds meer over de bijgewerkte versie van de Model 3.

Vorige week liet de onderdelenlijst zien dat Tesla van plan was een nieuwe prestatieversie van de Model 3 Highland uit te brengen.

Nu heeft Tesla-hacker Green, die de code van Tesla doorzoekt in nieuwe software-updates om nieuwe functies te vinden, enkele details onthuld over de nog niet aangekondigde nieuwe uitvoering van de Model 3.

Green vond een versie die in de software wordt aangeduid als "Sport":

Hij ontdekte dat de nieuwe versie zal zijn uitgerust met nieuwe voorstoelen die grotere zijsteun en hoofdsteunen hebben, zoals te zien is op deze afbeelding.

De achterbank is ook lichtjes bijgewerkt, maar dat hebben we al gezien bij de oorspronkelijke onthulling van de nieuwe Model 3.

Dit zou de eerste keer zijn dat Tesla het interieur van een prestatieversie van een voertuig in zijn assortiment heeft bijgewerkt.

De autofabrikant richt zich doorgaans op verbeteringen aan de ophanging en remmen, evenals de prestaties van de aandrijflijn - ook al is de aandrijflijn zelf over het algemeen hetzelfde, maar worden andere versies softwarematig beperkt.

Opinie van MisterGreen

Het is onduidelijk of dit het nieuwe standaardinterieur wordt voor de Performance, Ludicrous of Plaid, wat de nieuwe prestatieversie ook genoemd zal worden, of dat het een nieuw interieurpakket zal zijn.

Ik neig naar het laatste, gebaseerd op de geschiedenis van Tesla op dat gebied, maar het kan alle kanten op gaan.

Het meest interessante zal nu de daadwerkelijke prestaties zijn van de topversie van de nieuwe Model 3.

Ik hou van mijn Model 3 Performance. Het heeft niet de waanzinnige versnelling van een Model S Plaid, maar het is lichter en naar mijn mening leuker om in te rijden. Ik kan niet wachten om te zien wat Tesla kan bereiken met de bijgewerkte versie.

Meer Tesla nieuws

Bereken je maandelijkse Tesla lease bedrag

Tesla model Y configureren

Tesla model Y configureren

Tesla Model 3 configureren

Tesla Model 3 configureren

Tesla Model S configureren

Tesla Model X configureren