De Tesla Roadster gaat binnen 1 seconden van 0 naar 100 km/u

Geschreven door: Kees Roelandschap / Tesla Expert | Laatste update: 05-03-2024, om 10:05 uur

Wanneer komt de Roadster op de markt?

De lancering van de langverwachte nieuwe Tesla Roadster blijft steeds weer opgeschoven worden. Oorspronkelijk aangekondigd in november 2017, met een verwachte marktintroductie rond 2020, heeft Tesla herhaaldelijk de releasedatum uitgesteld. Eerst naar 2022, vervolgens naar 2023, en medio vorig jaar werd aangekondigd dat de productie pas eind 2024 zou starten.

Bewering van Elon Musk op X

Nu deelt Elon Musk op X dat de levering van de eerste exemplaren naar verwachting in 2025 zal plaatsvinden. Maar wat het meest opvalt, is niet zozeer het uitstel, maar wel de buitengewone specificaties die Musk met trots presenteert.

Volgens Elon Musk zal de Tesla Roadster in staat zijn om in minder dan één seconde vanuit stilstand een snelheid van 97 km/h (60 mph) te bereiken. Deze claim overtreft zelfs de eerdere bewering van 1,9 seconden die Tesla in 2017 deed. Musk, bekend om zijn gebruik van superlatieven, verklaart dat "er nooit eerder een auto zoals de nieuwe Roadster is geweest, als je überhaupt van een auto kunt spreken." Hoewel de verbazingwekkende acceleratietijd indrukwekkend is, benadrukt Musk dat dit slechts het topje van de ijsberg is wat betreft de innovatie van de auto.

Binnen 1 seconden, hoe kan dat?

Hoe Tesla erin slaagt om een acceleratie van minder dan één seconde te realiseren, blijft voorlopig nog een mysterie. In 2021 opperde Musk al dat de Tesla Roadster optioneel uitgerust kan worden met raketmotoren, een idee dat blijkbaar nog steeds op tafel ligt. Hij deelt nu op X dat de ontwikkeling van de nieuwe Roadster het resultaat is van een samenwerking tussen Tesla en SpaceX, zijn ruimtevaartbedrijf. Dit zorgt voor hooggespannen verwachtingen rond de introductie van de Roadster.

Musk voorspelt zelfs dat de lancering van de Roadster "de meest spectaculaire productdemonstratie aller tijden" zou kunnen worden. Dus wees niet verbaasd als binnenkort de Roadster-raketten in overvloed vliegen. Het is ook niet de eerste keer dat Tesla en SpaceX samenwerken, aangezien Tesla eerder al een eerste generatie Roadster de ruimte in stuurde. De combinatie van de Roadster met SpaceX belooft dus een indrukwekkende synergie te worden

Mijn conclusie

Het uitbrengen van een Tesla die dusdanig snel optrekt, geeft de wederom de grootse ambitie weer van Elon Musk. Hiermee wilt hij het ondenkbare binnen de automotive branche waarmaken.

Laatste Tesla nieuws