Deze Tesla scooter heeft een futuristisch design

Geschreven door: Kees Roelandschap / Tesla Expert | Datum: 22-11-2023, om 14:05 uur

Tesla is meer dan alleen elektrische auto's. Eerder waren er al plannen voor de Tesla E-bike, maar nu ook dus een scooter! Als je echt indruk wilt maken en niet bang bent om nat te worden, is dit model wellicht iets voor jou.

Het ontwerp van de Infinite Machine P1 Scooter vertoont opvallende overeenkomsten met de Tesla Cybertruck, Elon Musk's elektrische pick-up. De hoekige, aluminium carrosserie en futuristische uitstraling maken het gemakkelijk te raden waar Infinite Machine inspiratie heeft opgedaan voor deze tweewieler. De scooter is verkrijgbaar in zilver en matzwart, wat toevallig overeenkomt met de recente waarneming van de Tesla Cybertruck in matzwarte uitvoering.

Het design

Aan de voorzijde van de scooter bevinden zich diverse verticale lichtstrips, terwijl aan de achterkant een imposante ledbalk zorgt voor de verlichting. Het chassis, vervaardigd uit staal en aluminium, biedt voldoende opbergruimte. Onder de zitting is er uiteraard een ruime opslagruimte, en daarnaast is er een compartiment vlak voor de knieën.

De elektrische scooter beschikt bovendien over verborgen rails aan de zijkant van het plaatwerk, waaraan je diverse accessoires kunt bevestigen. Hierbij valt te denken aan bagagetassen, luidsprekers of extra batterijen. Opmerkelijk genoeg is het zelfs mogelijk om een aanhanger te trekken met deze scooter die qua ontwerp doet denken aan de Tesla Cybertruck.

Scooter, speed pedelec of een motor?

Volgens de Nederlandse wetgeving wordt deze tweewieler niet beschouwd als een scooter of een speed pedelec, maar als een motor, voornamelijk vanwege de topsnelheid die niet beperkt is tot 45 km/h, maar eerder rond de 90 km/h ligt. Bovendien is er een turbo boost-knop beschikbaar voor versnelling, hoewel het een mysterie blijft waar deze turbo zich bevindt op deze elektrische scooter.

Bovendien vind je onder deze scooter geen trage viertaktmotor, maar een krachtige elektromotor van 8 pk. Deze motor is geïntegreerd in het achterwiel, wat meer is dan officieel is toegestaan voor een scooter.

Actieradius Tesla Scooter

Volgens de fabrikant heeft de in China vervaardigde scooter een actieradius van ongeveer 100 kilometer. Zodra de 72 volt, 32 Ah-accu's leeg zijn, kunnen ze worden verwijderd en thuis worden opgeladen.

De prijs

Wat betreft de prijs van de Infinite Machine P1, streeft de nieuwe scooterfabrikant naar een bedrag van 10.000 dollar voor zijn Tesla Cybertruck-achtige model. Dit komt neer op iets meer dan 9.200 euro. Op zich is dit geen onredelijke prijs in vergelijking met elektrische concurrenten zoals de BMW CE 04, die ruim 14.000 euro kost. Het Duitse merk biedt echter ook de iets minder opvallende CE 02 met vergelijkbare specificaties aan voor 8.249 euro.

Meer Tesla nieuws